För Skåne! Svenskjävel!

Fler än hälften vill ge bort Skåne!

Enligt en webundersökning gjord på aftonbladet!
En knapp majoritet av läsarna kan tänka sig att låta Danmark ta över Skåne. Något som inte förvånar skåningen Jan-Öjvind Swahn, professor och etnolog. ? Jag skulle väl i och för sig inte protestera, säger han till aftonbladet.se. Den danske folketingspolitikern Søren Krarup tycker att hela Sydsverige borde överlämnas till Danmark. Något som mötts med blandade känslor av aftonbladet.se:s läsare.

Men han är inte förvånad över att fler än hälften av läsarna kan tänka sig att ge bort Skåne.

Jag tror många människor är irriterade på dialekten och tycker den är svår att förstå. Dessutom räknas skåningar ofta som dryga och lite malliga, säger Swahn. Sanningen är att känslorna är vice verca!!

Det som hade funkat i realiteten är att Skåne kunnat bli mer självstyrande, federalt som en stat i staten, liknande USA, I och med att ÖresundsRegionen har en så pass stor tillväxtpotentiell med jobb, båda sidorna sundet så är detta en bra lösning om ett mer självstyrande region. Även om Skåne med våld tagits av Sverige så kan vi säkert lösa detta på en fredlig nivå. Ge oss tillbaka vårt land åt oss själva kanske? Bara o bygga gränsstationer vid Skånegränsen.

 

Det ska faen och med kosta om folk ska ner till kontinenten, det är vi som har bron. vi som har absoluten, ja den är skånsk!!, det vi som har Båstad Open! Bort med Bratsen =) Håll Skåne rent från trash. Vi har vår flagga Röd och Gul. Vi har vår historia fast som varit förbjuden och läsa om men nu som tidens tand gör vi upp räkningen o hittar tilllbaka vårt förflutna, vårt. Fast vi blivit försvenskade så har vi rätt till vår  historia och borde läras ut i skolan!
Tänk på att Scania på latin betyder Skåne... med loggan av en Grip som Skånes landskapsvapen, Scania lastbilar rullar  på världens alla vägar. Det känns tryggt!  Varför inte ta en tur i en Skånsk sportbil i en sån där Koeningsegg??? listan kan göras lång.

Ja o så har vi Henke Larsson o Zlatan och vår vita kanin.
kan hända det retar en del, men i såfall är det deras eget fel.

Jag har visst bekänt färg här men jag kan säga att Sverige har sina goda sidor oxå, visst finns det trevligt folk fast det dem få bråkmakarna ger en dålig klingande klang.
Varför ska vi sittta här o ta en massa skit?

Inget fel på danskarna ju, köpa drickat när man är 15år i butiken det ni!, hårdare lagar, men lätt bättre än dem vi har nu.. Sverige blöder ju!!!



Fakta:
Öresundsregionen är en av Europas mest dynamiska gränsregionen.
Här finns den största koncentrationen av högutbildade i hela norra Europa och regionen
producerar en fjärdedel av Danmarks och Sveriges BNP.
Inom Öresundsregionen finns 12 universitet och högskolor, 14.000 forskare och cirka 150 000
studenter.
Det bor drygt 3,5 miljoner invånare i området ? 2,4 miljoner danskar och 1,1 miljoner
Skåningar samt ett par svenskar!!
Det finns 165.000 aktiva företag, tillväxten ligger på 2,7 procent och flygplatsen Kastrup
har direktflyg till drygt 120 destinationer.
Lokala och regionala politiker från bägge länderna möts fyra gånger per år i
Öresundskommittén, för att fatta gemensamma beslut som berör regionen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Populära bloggar
Allmänt
Vardagsbetraktelser bloggar

RSS 2.0