Mamma Mia!


Mamma Mia!
är en brittisk-amerikansk musikalfilm från 2008, baserad på manus av Catherine Johnson. Filmen är baserad på musikalen Mamma Mia!, som i sig delvis är baserad på låtar av popgruppen ABBA. Filmtiteln är hämtad från gruppens hitlåt "Mamma Mia" från 1975.

Den tjugoåriga Sophie Sheridan och hennes mor, Donna, driver tillsammans en taverna på en liten grekisk ö. Sophie skall snart gifta sig med Sky, och hon planerar ett ståtligt bröllop. Drömmen för henne är en far som kan överlämna henne under ceremonin. Men Sophie har levt hela sitt liv utan att ha någon aning om vem hennes far är. Genom att tjuvläsa Donnas gamla dagbok upptäcker hon att det finns tre män, vilka alla kan vara hennes pappa. I hemlighet bjuder hon, under Donnas namn, in alla tre till sitt bröllop.

Musikaler, finns det görs inte så ofta och är en glömd filmkonst som jag iaf tycker är spännande att verkligen se skådespelare kunna annat en bara ge repliker, det krävs mer och den största iaf en av dem kommer alltid vara Fred Astaire.

Sing in the rain, Grease, West side story samt mycket från 20 till 50 talet var ju mycket musikaliskt först nu det börjar dyka upp lite igen.. glömda pärlor som hittat upp till ytan i ny tappning.

ABBA är grymt bra och såg samt lyssna igenom denna stora svenska framgångsrika inte duo, trio men quattro.. som rockat världen i över 4 decennier. Musiken är fortfarande på mångas läppar och det är men glad känsla i hela roppen man sjunger *host* (försöker) deras låtar.

Därför tycker jag att filmen och skådespelet samt musiken är välkomponerat och grymt bra. många plus så här på vårkanten. Så nu har jag oxå sätt den, har fortfarande en tvekan till Sex & the city filmen och Brookback Mountains...får se helt enkelt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Populära bloggar
Allmänt
Vardagsbetraktelser bloggar

RSS 2.0