När upphovsrätten blev ett hot...1984



När upphovsrätten blir ett hot för människor, kommer folk bli jagade, satta i fängelser eller bli bötfällda för saker som handlar om elektronisk överföring, Pengar och storföretag kommer bli en stor maktfaktor i det hela.  Påtryckningar från USA. Ironin är konstigt ibland, filmerna som läggs ut på internet kommer just mest från detta land. Men i Sverige får vi ta skiten för det. Men gammalt som film o musik som inte går alls o få tag på är rätt ok. det handlar att påverka inspirerar än o ta död på det som är fint. De kan säkert bli en klassfråga om man blandar in politik, bara dem rika kan.

Men hotet är när upphovsrätten ställer sig högre din intrigitet. En E-bok får högre värde en dina personuppgifter. Privata signalspaningar mot egna folket. Det visar att storföretagen inte följt med i samma takt som teknikens utveckling och är ultrakonservativa herrar som enbart strävar efter mer cashflow.  När nu efter 1april Ipred träder i kraft så är Oneswarm ett alternativ till anonymitet för att pyssla med "datamangement".  Resurser som polis och rättsamhället kunnat lägga på trygga vårt samhälle med istället.
NU kommer det att bli svårare för poliser att kanske upptäcka just pedofiler och andra brottsutövare och förövare som verkligen bidrar med mänsligt lidande, speciellt för offert i fråga.

Så vad går gränsen då. att ett internet protokoll ska straffa hårdare nu än en person begår ett tyngre brott?. vad på internet kan man tanka ner lagligt då?,, vissa saker är ju inte ens skyddade.  För alla som syslar med bra musik har jag full respekt för, kanske inte köper alltid era plattor för jag vill ha dem på mp3, gärna på stora blandskivor med mer än 150 låtar på men jag går gärna på era konserter, Där tro jag ni kan håva in mer rakt ner i egen ficka =),,bort med dyra mellanhänder.
Om man knäcker Oneswarm, har man ju begått brott genom göra intrång i programvaran?. Det borde va förbjudet? =),

Detta är bara en reaktion som säkert har sina fel o brister.


http://oneswarm.cs.washington.edu/

http://blogg.tkj.se/oneswarm/

http://www.aftonbladet.se/debatt/article4612100.ab


"våga vägra ett elektroniskt 1984"

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Populära bloggar
Allmänt
Vardagsbetraktelser bloggar

RSS 2.0