Smaklig måltid?!

Det okända fusket med maten på din tallrik!!!




Något har hänt! Vi kunder vrider och vänder på förpackningarna som aldrig förr. Med bekymrad min läser vi det finstilta. Varför är innehållsförteckningen så lång? Kan ni inte ta in renare livsmedel, frågar vi de ansvariga i butiken. Kan ni inte byta tillsatserna mot riktiga råvaror, skriver vi till tillverkarna.

Såväl till vardags som till fest sätter vi aningslöst i oss mängder av tillsatser och substitut, lurade av reklamens budskap om hemlagat och hälsosamt.

En del saker i boken kan anses självklara för de med medelintelligens men några saker var nya och väckte en del tankar kring konsumtionsamhällets produktionsmetoder och varor.

Som i filmen MATRIX; Do you think it air you breathing?  Fast: Do you think it food you eat?

Nåt o funderar över...
Kan långvarigt förtärande av mat med tillsatser ge Cancer?
Färskvaror är det mest säkra att köpa tycker jag samt det ger en helt annan karaktär  i maten. =) vad väljer du?
Det mesta handlar om hur lat man är eller att man inte har tid o laga mat... ta dej tid istället!!



Mats-Eric Nilsson, som skrev boken Den hemlige kocken, är ofta ute och föreläser om sin bok. Den kanske vanligaste frågan han får är "Vad ska man äta då"?

Därför har han skrivit en bok till: Äkta vara, som just kommit ut. Där finns nya avslöjanden om hur maten blir till, men framför allt är den någon att hålla i handen när man går och handlar. Den är en guide till 150 livsmedel, till fällorna, men också till de goda alternativen. Det är med kunskap man kan göra de goda valen

Källa:




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Populära bloggar
Allmänt
Vardagsbetraktelser bloggar

RSS 2.0