TANK (UK)


TANK på Sweden Rock 2009
New wave of British Heavy Metal ( NWOBHW) som kom och storma fram slutet av sjuttiotalet och en bit in på åttiotalet innan Thrash metal fick sin dominans mfl genre, så måste jag plocka fram denna skatt
TANK,, från storbritannien,, mfl, lite av nåt som påminner om Sabatons förfäder långt tillbaka i hårdrockensfödelse,, många band i NWOBHW har sina krigiska gruppnamn.



"Tank blev med sin punksnabba, Motörhead-influerade hårdrock ett uppskattat tillskott till New Wave of British Heavy Metal då de debuterade med "Filth Hounds of Hades" 1982. Deras närmast efterföljande plattor blev klassiker även de, men vid 80-talets slut hade Tanks stjärna dalat tillsammans med de flesta av deras samtida kollegors. Något decennium senare återupptog de verksamheten, men högst sporadiskt mycket på grund av sångaren, basisten och bandledaren Algy Wards bristande arbetslust. I december 2008 meddelades det att denne inte längre var kvar i bandet och att ett nytt Tank, frontat av själve Doogie White (Rainbow, Cornerstone, Yngwie Malmsteen) sett dagens ljus. Nu lägger bandet i överväxeln, bland annat med detta sitt första SRF-besök." (källa: swedenrock.com)



Kommentarer
Postat av: Emmelie

Oj, det här är inte riktigt min musiksmak. ;)



Apropå ESC och att Malena gick vidare - jag tror faktiskt på den här låten, just för att den inte blivit så sjukt upphaussad och "vi kommer att vinna i år!". Men vi får se, jag hoppas på vinst - hoppas måste man ju! Annars blir det nog topp 5 iaf. :)

2009-05-13 @ 22:01:43
URL: http://pingvinens.blogg.se/
Postat av: J

kolla gärna in min blogg

2009-05-14 @ 13:41:10
URL: http://hennyj.blogg.se/
Postat av: Stina

Sv: Hahah, jag tror inte de skulle bli så glada om de fick en sån meny istället för en vanlig! Men det vore kul att se deras miner :P

2009-05-14 @ 19:14:16
URL: http://obsessivecuteness.blogg.se/
Postat av: Malin

sv: ja, en aning smalare måste hon vara om hon ska platsa där, men så stora bröst är inte ett dugg snyggt.

2009-05-15 @ 09:27:38
URL: http://lusciouslucy.blogg.se/
Postat av: Anders

Nämen va kul, jag har också bloggat om Tank. Kolla in!

2009-05-20 @ 07:10:04
URL: http://brm.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Populära bloggar
Allmänt
Vardagsbetraktelser bloggar

RSS 2.0