ThunderKings

Jag säger minnen och nostalgi.

Finns inget som slår Thunder King. Ta dina smällar o kör upp dem . För de öronbedövande smällarna som får kvarteren att tro det är krig på bakgården kommer vi inte uppleva mer.

Effect: shoots up and makes big thunder
Monkey Fireworks Manufacturer Co., Ltd.

Once you go TK, you never go back!!

And the band plays on..

2009 upplevelser/spelningar  preliminärt

  • Deathstars och Sonic Syndicate på The Tivoli i februari
  • Metallica i Köpenhamn
  • Sweden Rock
  • AC/DC Ullevi
  • Rydell & Quick

  • Kanske hoppa fallskärm igen...

Nyårskarameller

Nyårsafton stundar inom kort.
Jag ser tillbaka på året som har gott. Det har blivit ett spännande 2008, Första halv året blev en spännande tid i mitt liv där jag nu har tagit många lärdomar av, erfarenheter, myspys o upplevelser. Det kommer alltid va en speciell tid att blicka tillbaka till.

Många ting som hände ute i världen, allt från ris till ros. Ett omdiskuterat OS, finanskris, krig o annat elände. Många intressant nya människor har man stött på samt andra mindre. En sommar som blev över förväntan.
Drömmar som uppfylls & drömmar som krossas. Men livet går vidare. Inget går och ångra och allt känns rätt igen.
Just nu så lunkar jag vidare mot slutfasen till mitt mål.

2008 års kapitel snart slut och ett nytt för 2009 ska tas sin form om nån dag. Allt gammalt sopas igen och glöms bort. 2009 ger en fräsch ny start igen med nya drömmar och se framemot.

Det som jag tycker är lite nyår över det hela är "Dinner for One" som  på svenska kanske mest känns igen som Grevinnan och betjänten. Ett annorlunda nyårssupé men jag förstår betjänten som tar sina supar. "Same procedure as last year".

Det kommer bli ett spännande nyår med vänner.
Nyårslöften givetvis har jag men dem kan jag inte avslöja här.


Gott Nytt År önskar jag mina vänner, bekanta, & annat löst folk.

Julhysteri 2008


Som barn upplevde jag att julen var spännande, med magpirrande förväntningar dan före dan. Till alla barn som råka surfa in o läsa här. Tomten är en bluff, troligen din pappa som ute o "handla aftonbladet utan o lyckas".Man borde men har inte gjort det än handla klappar, men det känns så urvattnat nu när man är äldre, vadå handla? man måste för o visa att man bryr sig eller har pengar eller att det är inlärt att man ska handla. Om jag vore rik att jag kan torka mej med pengar i arslet  då hade jag faen o med fixat att julen hade blivit nåt speciellt på ett barnhem i sverige eller typ baltikum. Barn som verkligen behöver känna värme och att det finns folk som bryr sig.  Lite av den där tecknade sagan av Tage Danielsson typ. Sen den eviga reprisen av Kalle Anka som vi ser bara för att vi måste,


Julen  är bara en ursäkta för företag som ska locka köpar åt deras produkter, och värre blir det varje år. Ät julbord tills du spyr. bli ett offer en konsumentmartyr.

Men så har man småbarn i sin närhet och dem vill man inte förstöra för. Någon vit jul i år lär det inte bli för dem eller vuxna, slopa spriten med par nubbar ist.

Här i Skåneland blir den lika grön o säkert kommer ett par stänk regn. Skyll på klimatförändringar. vad vet jag. Oki att det vore kul med en riktigt vit kall jul. Sen kommer en rea där folk är som djur. Är man inte nöjd, då bytas det fast man sagt. WOW så fint med ett falsk leende. För engångs skull är jag skonad av julmusiken som timme efter timme får en att bli knas, snabbt byta över till en Banditrock!!


Fast samtidigt kan jag slippa denna storhelg o vara utomlands över julen o Fira Nyår i Skåneland istället.

Så till er alla önskar jag en riktigt God Jul!!

Det skaka till på 4,7...

Jordbävning i hela Skåne

  Ett kraftigt skalv har skakat stora delar av Skåne....Ja det märkte jag imorse.. Faen va ballt. ingen fara juist denna gången. Mängder med chockade människor väcktes ur sin nattsömn och räddningstjänsten har blivit nerringd under morgonen.Enligt seismologen i Uppsala är det det kraftigaste skalvet som drabbat Sverige sedan 1904, rapporterar Ekot.

Mängder med skånebor väcktes tidigt i morse av att deras hus, lägenheter och sovrum skakade. Människor från hela Skåne började höra av sig till Aftonbladet vid kvart över sex på morgonen. 5 min innan skalvet inträffa!!!!

– Det har kommit väldigt mycket samtal till SOS alarm från hela Skåne. Men jag känner inte till att några skador ska ha uppstått i samband med det här, säger Daniel Gren, vakthavande brandingenjör, Räddningstjänsten Syd.

Vad ringer man och frågar och vilken blev den vanligaste frågan??...

-SOS 112 vad är det som har hänt?
-Hej mitt hus skaka,,, grannens med,, men vi lever? kan det vara terror? eller nåt, flygplan kraschat i marken?
-Ska vi skicka ut en bil?

Nä jag får undra vad man ringde och fråga om...=)

4,7 på Richterskalan

Ronald Arvidsson, docent i Seismologi säger att Skalvets epicentrum ligger drygt fem och en halv mil öster om Malmö och knappt en mil nordöst om Ystad. Enligt Europas seismologiska instituts, EMSC:s prelimininära mätning uppgår skalvet till 4,7 på richterskalan.

– Vid den här styrkan får man skakninger som gör att folk blir rejält oroliga. Det kan bli mindre sprickor i någon fasad. De som ligger närmast jordbävningen kan uppleva det som att oljepannan i huset exploderar, säger Ronald Arvidsson.

 

Lätt 4,0–4,9 Kännbar skakning av inomhusföremål, skakande ljud. Större skador osannolika Ungefär 6 200 per år

Richterskalan är en skala som används för att ange styrkan hos jordbävningar. Skalan är en logaritmisk skala där varje steg motsvarar en ökning av magnituden (skakningen) med cirka 10 gånger.
Detta motsvarar ca 32 gånger mer energi. En jordbävning på 3–4 är knappt märkbar; en på 8 eller mer kan ödelägga städer om den inträffar i tättbebyggda områden, medan den i ett öde område kanske bara skrämmer de vilda djuren. Jordbävningar på cirka 8,0 inträffar i genomsnitt en gång per år medan jordbävningar på mer än 9 i praktiken
nästan aldrig inträffar.

 

Sist men inte minst, ni 2 som fylla år idag var försiktigt vad ni önskar er eller när ni sitter på dass!!!

Grattis!!!

 

 


...Shit Happens!!!

"Shit happens" is a common slang phrase, used as a simple existential observation that life is full of imperfections, or "C'est la vie". The minced oath form is "stuff happens". It is an acknowledgment that bad things happen to people for no particular reason.

Never Back DownEn film om att ha kontroll över sig sin kropp. Att slåss som den ända utvägen för och slippa slåss.
Mycket våld, kärlek samt en mental inre kamp om att möta sin rädsla
Givetvis helt ett oki filmtips
om en film som  handlar om att man INTE SKA slåss
lite moment 22.

Navid & Gudarna

För ett par veckor sen så såg jag detta göteborgsband på Dunkerskultur hus i Helsingborg.
fick tag på deras album och började lyssna in dem.  Redan innan så hade jag hört dem men nu fick man se en mindre livespelning vilket var grymt lyckat.=) härliga låtar och texter för denna ensemble som spelar. Rekommenderas starkt.med vänner från långväga fick jag en rolig kväll med spännande underhållning. =)

http://www.navidmodiri.com/Apotek-Arne returns

Apotek-Arnes Julmust är åter tillbaka vilket säkert många av oss här i Sverige starkt förknippar med Julen.  Vilken dag som helst kan man dricka Pepsi och Coca-Cola men vid Jul och Påsk, då åker musten upp på bordet.


Det finns ett par olika julmuster i butikerna men hur dem smakar kan jag inte bedöma än. Varför krossa ett vinnande koncept med Apotek-Arne?. Nä! ni andra som försöker göra intrång i med FulCola på svenska julborden. Smak går före pengar. Ni har pengar men inte smaken.
 

RSS 2.0 RSS via nybloggat.se