Konsertsommar =)


Jag har nästan hunnit med vad jag ville få ut av denna sommar, konserter, festivaler, resor, nya människor, sola grilla bada. jobbat.

Kvar har jag o se Takida 16 Aug i Helsinborg som gör en spelning..=) bokar biljett snart.
Sabaton i Höst.
Rydell & Quick får jag fortsätta lyssna i lurarna tills nästa sommar.. så grymt underbara dessa halläningarna är =)

Sen börjar sista utmaningen denna höst! =)

Snart dags o resa en vecka till varmare breddgrader.
Jag är grympt imponerad av farsan arbetskamrat " Vågis".. nånstans på 50år som nu i Augusti sak ta sin moppe och köra ner till Grekland,. En vecka beräknas det ta o ner till Venedig o färjan över. Sedan flyger frugan ner o så ska dem åka moppe på semestern där.. Säljer moppen sen innan han ska hem o tar flyg tillbaka.
Jag saknar ord. Jag vill med lätt eller gjort nåt liknande! =) helt i min smak! min stil!

Somewhere Back in time...in GothenburgMaiden! klappklappklapp. Maiden! klappklappklapp. Maiden! klappklappklapp...


...ropen fortsatte eka före, under och efter konserten. Hårdrockarna hade intagit  Göteborg och var än man var på gatorna så outnumbered Hårdrockarna dem vanliga People. =)

Iron Maiden har anlänt till Sverige med Bruce vid spakarna!


Lördag, 26 Juli
Plats: Ullevi Göteborg
Band: Iron Maiden


Jag med vänner tog oss upp till götet. låtarna dunkade i bilen på vägen upp med TD som enda kylning i bilen. Fifan!!!
Jag höll mitt löfte till Eowyne =)...fast det bara var en liten kort stund. vi får öla nästa gång oxå. 30 Pers minst man såg o kände, allt från förskolan till present day. Barn unga som gamla, familjer rockerbrudar och rockers av alla slag samlades kring en sak. Detta underbara ögonblick som växt sig till ett fenomen när dessa snart gubbar , rocklegender  återvänder till Sverige och rockar loss o spelar ltie fotboll.

Hett,  soligt och senare helt i extas av den spelning och show som bjöds var över min förväntan. Vilken scenshow. inte hade man sparat på krutet här. pyroteknik, folk på scen. Eddie, folket i Ullevi njöt.Iron Maiden-biljetter sålde slut på 2,5 timmar
Många vill se metal-ikonerna i sommar
Biljetterna till Iron Maidens konserter i sommar gick åt som svarta t-shirts på Sweden Rock-festivalen.
På två och en halv timmar var 82 000 biljetter slut.

Jag (och 56137 andra) på IRON MAIDEN på Ullevi. Jag stod på planen och det var riktigt mäktigt att se arenan med allt folk  . Konserten var ungefär som förväntat, dvs riktigt bra. Spelningen var en lång hitkavalkad och det märktes på publiken att de kunde låtarna och texterna utantill. Bäst var allsången i början av "Fear Of The Dark" som gav mig riktig gåshud. många låtar gav en gåshud för att dem spela så grymt, kasst var ljudet emellanåt. Tyvärr =(. Publikens vrål fick Bruce att tystna par gånger medan han blicka ut över hela folkhavet i arenan med ett leende, Miljonte besökaren var här, Störst publiksiffra på arena sa dem att vi var först med, Hmm lite vad folk vill höra?  får ta o kolla upp den saken,

Attaraljer måste man köpa så jag köpte mej en ny FC Maiden fotbollsjersey =) så fin. http://www.aftonbladet.se/nojesliv/article2979224.abFrån
Aftonbladet:

SÅ BRA VAR KONSERTEN – LÅT FÖR LÅT

Aces high - +++++

Iiiiiihaaah! Dickinsons tonartshöjning i refrängen är så självsäker och kraftfull. Tusentals och åter tusentals nävar som sträcks upp i luften lyfter fram bryggan dessförinnan.

 

2 minutes to midnight - +++++ 

Kvällens första ”Scream for me, Ullevi” sparkar igång denna allsångsfavorit från albumet ”Powerslave”.

 

Revelations - +++++

Lika vacker och farlig som en väsande giftorm. Aleister Crowley lär le en smula i den eviga fördömelsen när publiken hetsar fram den avrundande versen.

 

The Trooper - +++++

Eddie som brittisk soldat under Krimkriget blickar ner mot scenen, men tyvärr verkar för få i publiken ha hörsammat den svenska fanclubens uppmaning att bandet skulle hyllas med ett hav av vajande Union Jack-flaggor. Lätt en av mina egna favoriter!!!

 

Wasted years - +++++

Av den turnétrötthet låten behandlar märks föga. Maskineriet rullar envist på och glädjen i publiken är magisk.

 "So understand
Don't waste your time always searching for those wasted years,
Face up...make your stand,
And realize you're living in the golden years."

 

The number of the beast - +++++

Ja, den är närmast söndertjatad. Men ändå så magisk med höga eldpelare, odjuret blickandes ned från högra kanten och med ett band badande i rött ljus.

 

Can I play with madness - +++++

Singelhiten från albumet ”Seventh son of a seventh son” verkar dela publiken i två läger. Hälften sjunger med, hälften – som mina läktargrannar – går på toa och köper sen öl.

 

Rime of the ancient mariner - +++++

Åh, du söta värld. Bara det skepps-knarriga mittenpartiet är så fängslande att magen knyter sig. Scenen badar i rök, ljusrampen kränger som en skuta i stilla seglats och Steve Harris bas jagar ut måsarna över Göta älv. var det inte albatross? Här bjöds man få en grymt bra och lång låt, ullevi nersläkt o tusentals mobilerna som lyste på läktarna,,, i en tid där tändaren blivit passé tar nya generationen över o skapar lika fin effekt.

 

 Powerslave - +++++

Ännu en centralpjäs som på egen hand förklarar varför denna turné är något utöver det vanliga. Frontmannens fågelmask lär ge de yngsta besökarna mardrömmar för många år framöver.

 

Heaven can wait - +++

En tämligen blek låt som ändå lyfter live, speciellt i allsångspartiet. Men ”The loneliness of a long distance runner” eller – inte minst – ”Alexander the great” hade varit fräckare val från ”Somewhere in time”.

 

Run to the hills - +++++

Ja... vad säga? Sönderspelad, förväntad – men ändå så frustande och förbannat bra. Jag är mållös. Hittar inte orden. Äh. Jag sjunger i stället...

 

Fear of the dark - +++++

... och jag fortsätter sjunga. Och sjunga. Det i sammanhanget färskaste stycket är i sig en minirysare. Över sju minuter allsång som får öronproppar att trilla ut och kepsen att lyfta från skallen när huvudstubben står på ända.

 

Iron Maiden - +++++

Signaturmelodin visar vägen mot huvudsetets obönhörliga slut. Och visst spränger mumie-Eddie den gigantiska guldsarkofagen bakom Nicko McBrain precis när han ska.

Extranummer:

 

Moonchild - +++++

Det närmaste ett finsmakarstycke kvällen bjuder. Och äntligen en publik som vet hur det ska bemötas. Tack, Ullevi!

 

The clairvoyant - +++++

Eddie i jätteformat leker med Dave Murrays gitarrhals och låten i sig är en klar uppryckning jämfört med Stadion, men det känns ändå som att guldklimpen kan putsas till ytterligare. Ja, jag kräver faktiskt det.

 

Hallowed be thy name - +++++

Jag lipar av lycka. Så jävla stort. Så jävla vackert. Så jävla... världsbäst.


 

 

Faen nu är snart sommaren slut. Men jag har fått göra det jag velat så här långt.

Konserten nu slut men jag har ögonblicken kvar sparat inom mej.They will be back somewhere back in time... and that's Futureal!Festivala!

Äntligen så kom helgen man gott och väntat på denna sommar. Hela tiden har man nåt o längta till vilket gör att tiden går lite snabbare o det känns mindre drygt,


Fredag 25 juli
Helsingborgsfestivalen 2008 med  najs band på Tumstockscenen, Rikigt bra!
Bra att man kan ha musiksmaker för alla och Rock oc Hårdrock passa mej utmärkt denna dag med tanke på morgondagen. Volbeat, Cloudscape, Kayser, Soilwork, Darkane =)
En Tura över sundet över ett soligt o varmt Helsingborg och spegelblankt hav ett underbart minne med mina vänner =)
samt Gitte, Krut i käringen! Hon har faen gjort allt. =)


Lördag till Göteborg!

Langos.. fifan!!!(unknown)

  Skåneland

Då tog denna resa slut, lika abrupt som vanligt.
Jag var hemma men måste ändån åka hem. Visst det låter kanske konstigt men för mej är det vardag.
Kluven med en fot i Sverige och en i Finland.

Denna Finlandsresa blev speciell för mej så nothing will been told here.
Jag får berätta det med bilder istället nästa gång på vad jag saknar mest o minns.
Snart dags o resa igen till en varmare plats =)

Men i dag slår jag ett slag för Skåneland.
3 söndagen i Juli


Denique Suomi!!!


Nya tider......nytt innehåll.
nya mål.
ny strävan.
nytt sug.
Hungrig på livet.
Pirret i magen.
Adrenalin
lever, andas, glädje, ro
hopp, lycka, längtan, tro
JAG, vi, ni någon du.
impulser!
spontant,
kärlek
våga!?...
...förlora,
för och vinna.
The Boss in Gothenburg


Det bara hände.. att jag spontant igen tog min chans =).
jag kolla upp med en polare om han skulle till Göteborg och se Bruce Springsteen.
Kollade rundor på blocket och gud vad en del tar hutlösa priser för en blijett,,,jag kan förstå men dem personer fördärvar så mycket för andra,

JAg fick tag på en biljett,,och hon jag lyckades köpa den av hade sett honom precis i Köpenhamn och sa att det var ett magiskt ögonblick med all den publik som Bruce trollband med sina sånger,

På väg upp med en vän och 2 av hans vänner, hade vi storkul. underbara personer =). skönt att man fick dela  en sån stor händelse med dem som varit och sett honom innan.

På vägen upp kom diskussionen upp eller om det var på irländsa puben på avenyn om vilken han, The Boss skulle köra som öppningslåt. Badland, The rising och nån till. Jag valde och chansa på Born In The USA i och med det var deras Independece day borta i USA 4th July.


Folkfest i hela göteborg. så skön underbar stämning. Underbart folk och dem man prata med var så vänliga o dela med sig om sina minnen från tidigare upplevelser. Att 4 generationer lockas till hans konserter är makalöst. Alla åldrar var där och man slapp trängas som en pingvin... emellanåt. lugn o skön stämning när över 50000 intog platserna på Ullevi.

Man glömmer aldrig den blicken man fick. xD, Men det är mitt sköna minne. Efter en väntan och nerräkning braka alltl öst i et makalöst magiskt ögonblick med ett tempo och jubel allsång när Bruce Springsteen öppnade Med Born In the USA... Och min vän jag med andra 2 börja jubla över att jag gissa rätt o sen drog jag igång med all den glädje i kroppen.

The Boss med E Street är bland det finaste ögonblicken denna sommar jag vill sent glömma. Bra ljud så man slapp öronproppar. kameramännen gjorde att bra jobb sat man visste inte om man var där på plats eller ej. Vilka magiska ögonblick närman såg honom. Han gör verkligen skäl för namnet The Boss. Han bjöd på sig själv så otroligt att jag inte sett nåt liknande. Request tog han från publiken o spelade även omdet kan vara inövat. När han satte sig ner framför den lilla pojken samt sjöng för hon i rött mfl det var verkligen en varm människa med sån energi, glädje och aldrig ett leende som dog ut. Det är kraft i karln. Det är kraft i gubbarna och damen.


Jag ångrar inget. jag har fått mersmak för mera. Göteborg kokade av hetta av all denna musik som sköts ut med all kraft. förlösande o renande för själen.

I was there, a moment to remember =).

Bland ett stort urval av bra låtar som kommer leva långt efter vår tid, har jag fått ta del av detta ögonblick denna sommar. En dröm gick i uppfyllelse och det var på håret om man skulle dit eller ej.
även om jag märkte att ödet spelar mej ett spratt denna dagen, låtsas jag som ingenting =)


Pocket full of sunshine

I'm gonna put away this sunlight, which is my happiness, love and joy, to be used in times of need and when everthing feels so dark...

...stored in my pocket...

...until it's time for an injection straight to my heart.
Erasing away the bad times!RSS 2.0 RSS via nybloggat.se