När upphovsrätten blev ett hot...1984När upphovsrätten blir ett hot för människor, kommer folk bli jagade, satta i fängelser eller bli bötfällda för saker som handlar om elektronisk överföring, Pengar och storföretag kommer bli en stor maktfaktor i det hela.  Påtryckningar från USA. Ironin är konstigt ibland, filmerna som läggs ut på internet kommer just mest från detta land. Men i Sverige får vi ta skiten för det. Men gammalt som film o musik som inte går alls o få tag på är rätt ok. det handlar att påverka inspirerar än o ta död på det som är fint. De kan säkert bli en klassfråga om man blandar in politik, bara dem rika kan.

Men hotet är när upphovsrätten ställer sig högre din intrigitet. En E-bok får högre värde en dina personuppgifter. Privata signalspaningar mot egna folket. Det visar att storföretagen inte följt med i samma takt som teknikens utveckling och är ultrakonservativa herrar som enbart strävar efter mer cashflow.  När nu efter 1april Ipred träder i kraft så är Oneswarm ett alternativ till anonymitet för att pyssla med "datamangement".  Resurser som polis och rättsamhället kunnat lägga på trygga vårt samhälle med istället.
NU kommer det att bli svårare för poliser att kanske upptäcka just pedofiler och andra brottsutövare och förövare som verkligen bidrar med mänsligt lidande, speciellt för offert i fråga.

Så vad går gränsen då. att ett internet protokoll ska straffa hårdare nu än en person begår ett tyngre brott?. vad på internet kan man tanka ner lagligt då?,, vissa saker är ju inte ens skyddade.  För alla som syslar med bra musik har jag full respekt för, kanske inte köper alltid era plattor för jag vill ha dem på mp3, gärna på stora blandskivor med mer än 150 låtar på men jag går gärna på era konserter, Där tro jag ni kan håva in mer rakt ner i egen ficka =),,bort med dyra mellanhänder.
Om man knäcker Oneswarm, har man ju begått brott genom göra intrång i programvaran?. Det borde va förbjudet? =),

Detta är bara en reaktion som säkert har sina fel o brister.


http://oneswarm.cs.washington.edu/

http://blogg.tkj.se/oneswarm/

http://www.aftonbladet.se/debatt/article4612100.ab


"våga vägra ett elektroniskt 1984"

Herrmiddag 2009

1 April, inget skämt alls här, bär det av till Kristianstad på klassisk Herrmiddag, min sjätte i ordningen.
Kläderna fixat o klart, bara lite dricka som ska inhandlas o så. Plats: studentkåren med mina vänner...o annat löst folk jag inte känner. =)
Denna gång ska det bli lite mer städat, så man minns *host* mer än bara bilderna i kameran. Träning igen på torsdag =) så jag vill inte ta det för hårt.

http://herrmiddanollnio.blogg.se/

Mersmak & AbstinensDen enda gången som man fullständigt skiter i om allt ser skabbigt och äckligt ut för det är folkfest, hårdrock, rock, metal, heavy metal. Folk som ser ut som stolpskott i enstaka fall. Jag talar om Sweden rock!!

Bästa burgarna förra året Mexicana och New Orleans =). Rockers is the shit.
Festivalen med bästa o snyggaste brudarna!
Det är vad vi kom fram till efter par öl på första dagen. =)

Tingaliin

Tingeling tingeling come on baby shake that thing!Landets mest omtalade låt saknas på veckans singellista. Det handlar förstås om "Tingaliin (Russian Base Lovers Remix)" av P-Bros featuring DJ Trexx & Olga Pratilova, mellanakten i finalen i Melodifestivalen i lördags, som fick den ryska ambassaden i Stockholm att gå i taket. Singellistans redovisningsperiod missgynnar låten.


Lyssna låten på youtube här nedan=)
http://www.youtube.com/watch?v=XYJwnCsMBfo

Nomy

"Almost 300.000 viewers on YouTube since January - without marketing. The limited edition of the debut album Atonic Atrocity sold out - without marketing. This is the result of Nomy's releasing his songs for free on the Internet, opening up his self produc
ed collection of music to the public. The Swedish artist from Jönköping is a tremendous success thanks to the most music friendly platform of the 21th century - WorldWideWeb."

http://www.nomy.nu
Genom ett tips från en vän så halka jag in på NOMY sida o fixade låtarna.

Han har chansen och bli stor som Takida och har grymt bra låtar, och en röst som klingar lite Nordman men jag ger honom kredit iaf, väl värt och lyssna igenom.!!!!Dag 57, Exp. Robinson
Expedition Robinson 2009 börja bra,
Massa gnällapor hamna ett jävla träsk när dem förvänta sig lyx o sandstrand, rätt åt dem, hoppas verkligen att det blir ren överlevnad nu. Samt man ser gruppdynamiken hur människor beter sig,

Klar faworit är rödtofsen från malmö, så skön mentalitet, samt man undrar vad det är för personer som friviligt söker sig till denna tv tävling. Ett par rena stolpskott bland män o kvinnorna.

får se hur detta utvecklas nu under våren. =)

MacGyver ffs xD

"MacGyver" ska bli film igen

Serien får nytt liv på bio

”MacGyver” får nytt liv.

Den populära tv-serien ska nu bli långfilm.

Han är rädd för höjder, han använder inte vapen men han är en expert på att uppfinna extraordinära lösningar när nöden kräver det.

Bakom projektet står bolaget New Line Cinema.

Richard Dean Anderson blev känd för en hel tv-värld genom sin roll som MacGyver – killen som kunde klara sig ur vilken knipa som helst med hjälp av en penna, lite snöre och ett gammalt tuggummi. Serien har nu fått grönt ljus för att bli långfilm.

Projektet är dock långt ifrån färdigställt. Enligt Hollywood Reporter ska filmbolaget New Line Cinema först och främst hitta en manusförfattare till projektet.

Och om Richard Dean Anderson kommer att återvända till sin hockeyfriserade paradroll är inte heller känt.

Han är rädd för höjder, han använder inte vapen men han är en expert på att uppfinna extraordinära lösningar när nöden kräver det.


Never Look Back
Man måste göra en självransakan då och då. Ta sig tid och fundera över saker och ting. Vad är det man vill och sätta upp nya mål hur höga dem än är och tro på det och då kommer det hända om man verkligen vill. Man måste tro på sig själv. Min kompass har darrat lite och har svängt mycket sen i somras och framåt, många felsteg här och där. Men det är det förgångna.


Vänner har man med sig och bryr sig om medan bekanta o kompisar och annat löst folk, bara korsar ens väg då o då. Relationer kommer och går . Det finns altid en massa spännande nya människor där ute i världen som är mer spännande än den man hade om det nu aldrig höll. xD Så fort det är över är chansen bränd, tiden förbi och hör till det förgångna. Ni kommer aldrig tillbaka. det är då man lär sig av misstagen. Det är det som är en del av livet.
 det är det som kallas leva.

ps: Smart is sexy och det sitter på insidan!!

Think about the good times.
Never look back
Never look back

Dödsartiklar

Länge har jag funderat, länge har jag letat både i otaligt många lexikon och uppslagsverk, samt sökt på internet och försökt ta reda på var man hittar dessa Döds-?
För dem finns överallt visst och det är visst fler än jag som undrar.


Dödshaj
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article296185.ab
"I rubriken till denna artikel ovan på Aftonbladet kallar dom hajen för dödshaj... det nämns inte i artikeln utan endast på sidan som skall locka in oss till artikeln. Jag har varit intresserad av hajar i många år men aldrig någonsin sett eller hört talas om denna art. Det är en vithaj, och det är inte ens den hajen som dödat flest människor. 65 liv på 132 år är väl inte direkt häpnadsväckande?"
http://backelin.blogspot.com/2008/10/ddshaj-och-mrdarbil.html

Dödsras
http://www.expressen.se/nyheter/1.1269825/ovantat-skalv-bakom-dodsras

Dödsbil
http://www.expressen.se/Nyheter/1.1292059/prinsessan-dianas-dodsbil-kan-saljas
vem vill köpa en dödsbil?

Dödsplan
http://nyhetskanalen.se/1.225401/nyheter/2007/12/11/dodsplan_flog_svenska_turister
Vem vill boka resan med ett dödsplan när man ska på semester?

Dödsvapen

Dödspiruett
http://www.expressen.se/noje/1.1362464/josefines-dodspiruett-hyllades-av-juryn

Dödsrik
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article3679039.ab

Dödskniv
http://vasteras.expressen.se/1.330493
Hittade ingen sån här kniv på ICA iaf

Dödsmatch
Dödsfilm

Dödsmjölk
http://www.expressen.se/kronikorer/larslindstrom/1.1309049/lars-lindstrom-den-som-saljer-melaminmjolk-ar-en-mordare

Dödskatt
http://hd.se/webb-tv/2007/07/27/doedskatten-vet-naer-naagon-ska/

Dödshus
http://www.lansmuseum.a.se/arkeologi/artiklar/dodshuset.html


Dödstrend
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_237769.svd

Dödsstörtning
http://www.kvp.se/nyheter/1.1339706/olycka-bakom-dodsstortning

Dödsfängelse
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article135479.ab

Dödscigarett
Dödsröka
Dödstummar
Dödslycklig
Dödssyndrom
Dödsben
Dödsnormalt
Dödspekfingrar
Dödsskor
Dödsingreppet
Dödsmycket
Dödskläder
Dödsskicklig
Dödsmobiltelefon
Dödstimmar
Dödsleksaker
Dödsbarn
Dödssvårt
Dödsfantastiskt

Dödsjanuari
Dödskicken
Dödsgränser
Dödsextremskidåkare
http://aftonbladet.transformers.se/

Dödsgrav
http://1.nt.se/personligt/artikel.aspx?articleid=3935866

Du hittar dödsäkert många flera på löpsedlarna i våra medier.Satir med Samirfrån City.se 10 mars

U2 i sommar!!! xD

31 juli dyker man upp till Göteborg ännu en gång.. för det blir ett par ggr i sommar och förhoppningsvis även en jobb+bostad däruppe. Det vore så skönt. xDSmaklig måltid?!

Det okända fusket med maten på din tallrik!!!
Något har hänt! Vi kunder vrider och vänder på förpackningarna som aldrig förr. Med bekymrad min läser vi det finstilta. Varför är innehållsförteckningen så lång? Kan ni inte ta in renare livsmedel, frågar vi de ansvariga i butiken. Kan ni inte byta tillsatserna mot riktiga råvaror, skriver vi till tillverkarna.

Såväl till vardags som till fest sätter vi aningslöst i oss mängder av tillsatser och substitut, lurade av reklamens budskap om hemlagat och hälsosamt.

En del saker i boken kan anses självklara för de med medelintelligens men några saker var nya och väckte en del tankar kring konsumtionsamhällets produktionsmetoder och varor.

Som i filmen MATRIX; Do you think it air you breathing?  Fast: Do you think it food you eat?

Nåt o funderar över...
Kan långvarigt förtärande av mat med tillsatser ge Cancer?
Färskvaror är det mest säkra att köpa tycker jag samt det ger en helt annan karaktär  i maten. =) vad väljer du?
Det mesta handlar om hur lat man är eller att man inte har tid o laga mat... ta dej tid istället!!Mats-Eric Nilsson, som skrev boken Den hemlige kocken, är ofta ute och föreläser om sin bok. Den kanske vanligaste frågan han får är "Vad ska man äta då"?

Därför har han skrivit en bok till: Äkta vara, som just kommit ut. Där finns nya avslöjanden om hur maten blir till, men framför allt är den någon att hålla i handen när man går och handlar. Den är en guide till 150 livsmedel, till fällorna, men också till de goda alternativen. Det är med kunskap man kan göra de goda valen

Källa:
Heaven Rain

Dax för lite nya toner så på vårkanten. Lite musiktorka har jag haft ett tag men jag försöker hitta lite nytt och spännande igen och Absolute Metal gör verkligen bra blandskivor och hittar verkligen många nya artister och en av dem är Heaven Rain
Symphonic Progressive/Power Metal

Bosnia and Herzegovina

http://www.myspace.com/heavenrain

Mamma Mia!


Mamma Mia!
är en brittisk-amerikansk musikalfilm från 2008, baserad på manus av Catherine Johnson. Filmen är baserad på musikalen Mamma Mia!, som i sig delvis är baserad på låtar av popgruppen ABBA. Filmtiteln är hämtad från gruppens hitlåt "Mamma Mia" från 1975.

Den tjugoåriga Sophie Sheridan och hennes mor, Donna, driver tillsammans en taverna på en liten grekisk ö. Sophie skall snart gifta sig med Sky, och hon planerar ett ståtligt bröllop. Drömmen för henne är en far som kan överlämna henne under ceremonin. Men Sophie har levt hela sitt liv utan att ha någon aning om vem hennes far är. Genom att tjuvläsa Donnas gamla dagbok upptäcker hon att det finns tre män, vilka alla kan vara hennes pappa. I hemlighet bjuder hon, under Donnas namn, in alla tre till sitt bröllop.

Musikaler, finns det görs inte så ofta och är en glömd filmkonst som jag iaf tycker är spännande att verkligen se skådespelare kunna annat en bara ge repliker, det krävs mer och den största iaf en av dem kommer alltid vara Fred Astaire.

Sing in the rain, Grease, West side story samt mycket från 20 till 50 talet var ju mycket musikaliskt först nu det börjar dyka upp lite igen.. glömda pärlor som hittat upp till ytan i ny tappning.

ABBA är grymt bra och såg samt lyssna igenom denna stora svenska framgångsrika inte duo, trio men quattro.. som rockat världen i över 4 decennier. Musiken är fortfarande på mångas läppar och det är men glad känsla i hela roppen man sjunger *host* (försöker) deras låtar.

Därför tycker jag att filmen och skådespelet samt musiken är välkomponerat och grymt bra. många plus så här på vårkanten. Så nu har jag oxå sätt den, har fortfarande en tvekan till Sex & the city filmen och Brookback Mountains...får se helt enkelt.

Be aware of...GroomingVad är grooming eller child grooming?
 Jag såg en Beckfilm nu nyligen där just detta uttryck dök upp.. och tänkte lika bra o få upp detta uttryck här på tapeten och berätta lite om det.

Grooming innebär att någon förbereder för övergrepp. I de flesta fall handlar det om män som söker kontakt med unga flickor. på TV3s Efterlyst såg jag hur männ från 20 till 35år åldern samt äldre försökte locka  på olika sätt unga flickor under 18+ att få dem att utföra olika ting. Eller så visade Männen sina genitalier på webcam...FFS säger jag bara..äckligt ju.  Vad kan locka så starkt samt vara så destruktivt för både för offert samt gärningsmannen att männen  vill begå dessa handlingar??

 Kontakten kan sökas via chatforum eller kontaktannonser för att successivt odla en relation som är avsedd att leda till en träff i sexuellt syfte.


Hur skyddar man sig mot grooming?
Man bör vara observant på vissa saker för att så tidigt som möjligt kunna upptäcka att det kan röra sig om en groomare. Exempel på sådant som bör göra en misstänksam är:
  • Språket, sättet att skriva kan vara som vuxna skriver
  • Kommer på olika sätt in på frågor om sex
  • Vill träffas


Misstänker man att man har kontakt med en groomare kan man tänka på vissa saker:

  • Fråga hur gammal personen är – en del erkänner sin riktiga ålder
  • Tala om för personen att du har berättat om er kontakt för andra, kompisar eller föräldrar
  • Om du upplever frågor som obehagliga, avbryt kontakten


Träffa aldrig en person du är det minsta misstänksam mot ensam. Ta alltid med någon och bestäm tid och plats där det är mycket folk i rörelse.

Finns det tydliga tecken på att någon är ute efter att begå övergrepp ska man anmäla händelsen till Polisen. Spara bevismaterial som mail eller SMS.

 


RSS 2.0 RSS via nybloggat.se