Gott Nytt År, 2010 xD

It's The Final Countdown.
God Jul!?

Kära publik och diverse löst folk som tittar in här och läser! God Jul!? Stunden har kommit till västvärldens största högtid nämligen Frosseriet. En gång för längesedan när kommersialismen inte var så genomsyrat i samhället så var det inte frossa, köpa saker, coca cola som betydde mest utan, Apotekarnes Julmust, släkten samlad och man umgicks och åt lite mat. Mat som räckte för en släkt stod på bordna. Nu gör man likadant fast man har  mat för ett kompani. Släktbanden i Sverige som man har jämförelse vi i andra länder är ytliga.
I Sverige är man kass på det och det är typiskt Svensk.

*Kommersiell verksamhet är en verksamhet som omsätter pengar och vars avsikt är att ge intäkter.
Julen handla mer och mer om pengar och vilka klappar man får. Sen när gjorde pengar något gått. Tyvärr så är listan över allt negativt pengar gjort större än det goda.

Traditioner vi gnäller om att det ska vi ha, suddas säkert ut med kommande generationer som inte bryr sig för fem öre eller värdesätter saker och ting. Barnfamiljer som drabbas extra under julen för man vill ju ge dem man tycker om julklappar. Måste man de?.. man har ju hela året på sig ju värdesätta  dem man tycker om och inte i pengar eller dyra paket. tips. Gå på julrean istället eller gå in på blocket redan på julafton och fynda där istället. för folk handlar krimskrams och allt skit som man inte vill ha kan du nog hitta där. Vi är otacksamma. Hur blev det så fel?

När bytar man till en roligare Kalle underhållning? än dessa klippta klipp alla sitter o väntar på nåt bättre. Men som alla år samlas vi ändån vid tvn, även jag detta år!.

Vit jul, både ja och nej, vit ute kanske, snöklädda landskap, men på bordet lär det inte va vitt. Tänk på era barn, och hur ni er som person som dricker och vad det förmedlar. BRIS lär få fullt upp i telefonen av rädda och oroliga barn, samma visa vart år. En del kan inte hantera drickat.

Det kommer nog bli en bra jul ändån.
God Jul eller God Jul!?
Rockår 2010

Som det ser ut nu på tapeten så lär det bli oc gå på dessa festivaler/konserter 2010:

Följande är:

  • Rammstein
  • Sweden Rock Festival 8-12/6
  • KISS 13/6 Malmö
  • Metal Town 18-19/6 Göteborg
  • Sonisphere 7/8 Sthlm
Absolut Rock

Den senaste flaskan är en hyllning till Woodstock-festivalen som nu firar 40 år.
Därav namnet The Absolut rock edition och dess design med nitar och läder.
För designen står Natalia Brilli.
Den nya vodkaflaskan börjar säljas på varuhuset Selfridges i London under september.
I oktober kommer flaskan att finnas tillgänglig i övriga världen.
Suomi

6 December Nationaldag i moderlandet.

(Finnish itsenäisyyspäivä, Swedish självständighetsdag

Finlands yta är omkring 360.000 kvadratkm, av detta är 10% sjöområden. Södra och centrala Finland utgörs av en flack terräng, medan norra Finland omfattas av fjäll. Finland beskrivs som "de tusen sjöarnas land" - Sverige har visserligen ännu fler sjöar än Finland - det totala antalet sjöar i Finland torde uppgå till 190.000. Finlands klimat är arktiskt i viss mån, med en lång, kall, snöig och isig vinter. Sommaren är vacker och väldigt varm!

Den 6 december år 1917 förklarade sig Finland självständigt - den ryska revolutionen hade skapat förutsättningar för en frigörelse. Under vårvintern 1918 utkämpades ett kort men uppslitande blodigt frihets- och inbördeskrig.

Den 31 december 1917 erkände Lenins bolsjevikiska regering Finlands självständighet. Bakom erkännandet fanns en del baktankar; den socialistiska revolutionens ledare förväntade sig att de finländska arbetarna skulle följa sina ryska bröder och göra revolution för att senare ansluta sig till sovjetfamiljen. Den 4 januari 1918 erkändes Finland av Frankrike och Sverige. Tyskland erkände Finland den 6 januari 1918.

Den sjätte december har firats som självständighetsdag sedan år 1919. Lagen om självständighetsdagens firande som allmän högtids- och fridag är från år 1937. Självständighetsdagen är en ledig dag med lön. De som ändå måste arbeta får lönetillägg för söndagsarbete.


I år kommer firandet av självständighetsdagen att präglas av ett annat betydelsefullt årtal, Mårkesåret 1809. År 1809 började den autonoma tiden i Finlands historia som byggde grunden för Finlands självständighet.

EpicaEpica
is a Dutch symphonic metal band
Epica grundades 2002 undernamnet Sahara Dust. Bandets grundare och gitarrist (growl & skrik), Mark Jansen, lämnade 2002 bandet After Forever på grund av musikaliska skiljaktigheter och bildade då vad som skulle komma att bli Epica. I slutet av 2002 hade Mark samlat ett gäng musiker runt honom, bland andra före detta Trail of Tears sångerskan Helena Michaelsen. Helena blev snart ersatt av mezzo-sopranon Simone Simons, dåvaranda flickvän till Mark Jansen.

Under namnet Sahara Dust släppte de en tvåspårig demo kallad Cry for the Moon (2003), med den demon lyckades de få ett skivkontrakt med Transmission Records. De bytte senare namn till Epica, inspirerade av Kamelots album med samma namn.

Deras stil kan bäst beskrivas som en blandning av Gothic Metal och Symphonic Metal, även lite Power Metal stuk kan höras i deras låtar.

Studio albums

  • 2003: The Phantom Agony
  • 2005: Consign to Oblivion
  • 2007: The Divine Conspiracy
  • 2009: Design Your Universe
http://www.epica.nl/

 

Epica - UnleashedRSS 2.0 RSS via nybloggat.se