Adrenalin


Adrenalin, C9H13NO3, är ett stresshormon som utsöndras från binjuremärgen som svar på stimulering från sympatiska nervsystemet. Adrenalin transporteras löst i blodet och har en rad olika effekter på vävnaderna, som har det gemensamt att de ökar kroppens prestationsförmåga.

Adrenalin upptäcktes av polacken Napoleon Cybulski 1895. Den förste som renade och isolerade adrenalin var japanen Jokichi Takamine 1901.
 
Adrenalin utsöndras vid exempelvis hårt fysiskt arbete, psykisk stress och ilska. Adrenalinet försätter kroppen i "alarmberedskap", bereder kroppen på att fly eller slåss. Hjärtats slagfrekvens ökar, och dess sammandragningar blir kraftigare. Blodflödet till hjärtat och skelettmuskulaturen ökar men minskar till andra organ. Genom ökad nedbrytning av stärkelse i levern ökar socker- och fetthalten i blodet.

Adrenalin används som läkemedel vid hjärtstillestånd och livshotande astma samt vid svåra allergiska reaktioner, som vid anafylaktisk chock. Adrenalin finns även som blödningsdämpare i en del bedövningsmediciner som används av tandläkare.

När man drabbas av panik, så släpper kroppen ut adrenalin. Adrenalinet gör så vi kan fly eller slåss och när man drabbas av panik så släpper kroppen ut adrenalin för att försvara sig mot "hotet". När man har panikångest släpper kroppen ut adrenalin.

 
 


En mentor för livet...

Mentor var i grekisk mytologi en vän och rådgivare till hjälten Odysseus. När Odysseus gav sig iväg i det Trojanska kriget lämnade han sin son Telemachos i Mentors vård.

I Odysséen tar gudinnan Athena Mentors skepnad, och hjälper Telemachos i Odysseus frånvaro. Efter denna skildring har ordet mentor kommit att användas för en pålitlig vän, rådgivare eller lärare, oftast en äldre och erfaren person som hjälper en yngre.

Idag används termen mentor i samband med personlig utveckling.

Ge tid att rannsaka ditt eget beteende och lära känna dina styrkor och svagheter lite bättre (hela mentorprocessens idé) så är du nu lite mer medveten om dina drivkrafter, möjligheter och begränsningar. Du kan börja söka dig till nya sammanhang där du lyckas eftersom du vet vad du är bra på och vad som känns bra och rätt för dig – och varför. Du kan undvika situationer där du vet att du får svårt att trivas och nå framgång eftersom du känner dig själv så pass väl.

Alla borde vi ha en mentor som kan ge vägledning (guiding light) att man hittar sin väg att gå, följa och som passar en.
Alla har säkert sina förebilder, vänner, familj, eller inom jobb, idrott mm, Dem man kan lyssna på, diskutera med se upp till, saker man kan ta till sig och använda eller dela med sig. Att hitta sin inre styrka o kanalisera den till nåt gott.


Spännande spännande!!!

Så logiskt!
http://www.youtube.com/watch?v=CGw9AMXhUrU

Pricken över i:et
Alla har vi möjlighet o förändras om man bara vill...=)

En dag av glädje =)

min Resedagbok

Såg att en del jag känner har en sån där Resedagbok, så jag tänkte ha en jag oxå. Får väl se om man kan fylla ut den med lite resor kanske !=)

Heter LillFrom där men det är en annan historia =)

Länken dit.
http://www.resdagboken.se/Default.aspx?documentId=3

what about Life?

Life was his sentence. Life is what he got back.


A former police officer returns to the force after having been wrongly imprisoned for 12 years. He is trying to find those who sat him up and prisoned him for murder he didn't commit!

What's Life all about?

Wealth. Zen. Fruit. Charlie Crews isn't your typical cop. Watch Life's to unlock it's secrets.Damien Lewis Som Charlie Crews. EN god snut som blir hmm God/Bad Cop.
Hela serien kring honom blir rätt filosofiskt vilket manusförfattarna bakat in i bland alla deras budskap. Rätt komiska inslag här och där. Man ser lite paraleller till Prison Break. En intressant serie i mitt tycke. Likadant att han får lite mer roller han passar för. Hoppas på honom och att han i framtiden får lite mer tunga roller!.http://www.damian-lewis.com
Jag känner mej glad igen. Har rensat kroppen med o pratat ut med viktigt person. Och det betyder verkligen mycket. Jag känner att jag Kan börja leva igen. Se det positiva i det negativa. Var glad o sluta oroa sig o bekymra sig. Jag har iaf dansat med en Ängel, jag har gått igenom eld, som så många andra. Bara höra hennes röst gav mej trygghet och tröst. Trots alla missförstånd mm har jag nåt ett slut. Nu är det upp till ödet, slumpen eller gör det bästa av situationen.
Nu har man nåt den insikten. Jag kan sätta upp nya mål o drömmar igen som går o ändra, mål som går och uppnå.
Målet är strävan dit och inte målet i sig som är betydelsen. Att känna kärlek och känna sig älskad är definitiv det bästa man kan uppnå. Det är trygghet. Mitt andra är att kunna skapa, va med o skapa med någon en trygghet tillsammans. Ett delat ansvar. Allt kan man inte göra på egen hand. Man är två om saken. Äntligen lite mark under fötterna igen. =)

Som Forrest Gump skulle ha sagt, life is like a box of chocolat. You never now what you gonna get.
She will always be Jenny to me =). små saker som är så värdefulla, iaf för mej.

Har man nåt man tycker om som är värt o kämpa för så gör det!

Jag hittade ett klokt ordspråk
"Att våga är att förlora fotfästet för en stund. Att inte våga är att förlora sig själv."Så jag ställer frågan till er och fundera över!
What's Life all about?


SRF, Magiskt, lyriskt och sinnessjukt

Då har man TYVÄRR kommit tillbaka till verkligheten efter intensiva dagar på Sweden Rock. Man har sett många orginal kan jag lova, Käkat sån underbart god mat som bara finns på festivaler. Man har känt sig levande igen och lycklig. Man har träffat ett par underbara människor, Peter Och Monica, Bättre människor kan man inte leta efter dem bara finns och jag o min Vän B2 hade turen o träffa dem =) !!!. Hade en riktigt kul, dagarna med mina vänner !

Sabaton, Avantasia, Whitesnake, Def Leppard, Judas Priest, MUCC, Mustasch, Posion, Tesla, Disturbed, Airbourne Saxon... listan kan göras lång på banden man gillar och lärt tycka om. Duktigt imponerad. Lite rörigt i början när man kom dit o skulle jobba men jag har hittat rätt. Att man inte varit på SRF tidigare.. nu är det 360 dagar nåt till nästa gång. Shit allså!!

Träffade på Smith, Ida, Sandal, Dansken, Kristianstad gänget o polarens svågers Hörby gäng, Rockers Hela bunten. =)
Samt såg en massa ögongodis...haha

Köpte på mej lite saker jag behöver... hmm måste ha, samt.. Maiden Trippen blir av nu =).
Man har fått en del tankeställare när man låg och sov. Först nu när den mesta stressen är över som jag kan börja funderar. Och det fanns stunder man haft under våren man saknat så.
Först nu man inser vilka fel man gjort och vad man drömt om inte var realistiskt i ett annat perspektiv. Att man gick tillbaka till en person man var då för länge sen, kom o spöka igen... Illa. Sånt händer när man rör om i grytan. Klättrar uppåt o försöker hitta mitt sanna jag igen. Han som är Jag.
Vad gör man? Vad ska jag kalla det, Orutinerad, saknar dem bitarna i livet. Önskar att det vore annorlunda. helt Klart!. Mer erfarenhet oxå. Allting är nytt i vissa avseende och jag gilla det o det kändes bra att våga. Faen Faen. Men nu är skadan redan skedd. Dags o slumra igen, koppla bort tankarna för en tid. Jag är trasig och behöver läka. jag är bara ett tomt skal just nu. Jag gömmer mej bakom min fasad med ett leende.

Mycket som inte blivit som man tänkt. Kämpar i motgång o medgångar hela tiden.
Jag får längta till december, kanske har man mognat mer. Sista pusselbiten förhoppningvis trillat på plats. Så första målet blir avklarat. Sen får jag se vad jag gör och vad som händer!@ Sweden Rock 2008

image100


image101

image102

image103"But now it seems I'm just a stranger to myself
And all the things I sometimes do
It isn't me but someone else "

RSS 2.0 RSS via nybloggat.se