God Jul!?

Kära publik och diverse löst folk som tittar in här och läser! God Jul!? Stunden har kommit till västvärldens största högtid nämligen Frosseriet. En gång för längesedan när kommersialismen inte var så genomsyrat i samhället så var det inte frossa, köpa saker, coca cola som betydde mest utan, Apotekarnes Julmust, släkten samlad och man umgicks och åt lite mat. Mat som räckte för en släkt stod på bordna. Nu gör man likadant fast man har  mat för ett kompani. Släktbanden i Sverige som man har jämförelse vi i andra länder är ytliga.
I Sverige är man kass på det och det är typiskt Svensk.

*Kommersiell verksamhet är en verksamhet som omsätter pengar och vars avsikt är att ge intäkter.
Julen handla mer och mer om pengar och vilka klappar man får. Sen när gjorde pengar något gått. Tyvärr så är listan över allt negativt pengar gjort större än det goda.

Traditioner vi gnäller om att det ska vi ha, suddas säkert ut med kommande generationer som inte bryr sig för fem öre eller värdesätter saker och ting. Barnfamiljer som drabbas extra under julen för man vill ju ge dem man tycker om julklappar. Måste man de?.. man har ju hela året på sig ju värdesätta  dem man tycker om och inte i pengar eller dyra paket. tips. Gå på julrean istället eller gå in på blocket redan på julafton och fynda där istället. för folk handlar krimskrams och allt skit som man inte vill ha kan du nog hitta där. Vi är otacksamma. Hur blev det så fel?

När bytar man till en roligare Kalle underhållning? än dessa klippta klipp alla sitter o väntar på nåt bättre. Men som alla år samlas vi ändån vid tvn, även jag detta år!.

Vit jul, både ja och nej, vit ute kanske, snöklädda landskap, men på bordet lär det inte va vitt. Tänk på era barn, och hur ni er som person som dricker och vad det förmedlar. BRIS lär få fullt upp i telefonen av rädda och oroliga barn, samma visa vart år. En del kan inte hantera drickat.

Det kommer nog bli en bra jul ändån.
God Jul eller God Jul!?
Kommentarer
Postat av: ElinArmour

Hej.

Är du sugen på en ny design?

Jag gör en design till dig för 50:-

Kolla in! http://elinarmour.blogg.se/bloggdesign

2010-01-27 @ 21:52:38
URL: http://elinarmour.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Populära bloggar
Allmänt
Vardagsbetraktelser bloggar

RSS 2.0