Filmikonen Paul Newman


Jag blev paff när jag läste att Paul Newman dött i cancer, 83 år gammal. En så sällan skådad talang av gamla virket, verkligen Oldschool, bland andra tunga namn som hade sin stora topp i karriären i Hollywood på 60- 70 talet, formade sitt namn och karriär till det vi  relaterar honom idag.  Så det är av sorg att denne man gott bort.

Så mitt bidrag på vad han fåttt mej ch minnas mest är:

Ett mästerstycke är Butch Cassidy och Sundance Kid där Paul Newman och Robert Redford gör sig odödliga i en underbar westernfilm i den oförglömliga slutscenen som strålar av hjälteepos och romantisism och en hyllning till westernskurkar som inpräntade och gav namnet till epoken Vilda västern.


RIP


Ingenting är Heligt


Dennis Lehane fortsätter och trollbinder nu har jag lyckats läsa klart den senaste utgivna bok Sacred,  (Ingenting är Heligt), fast det tagit förlaget här i Sverige 10 år och få ut den i handeln,

Iaf man blir ramponerad rakt in in en tragisk historia där man knappt annars om hur allt ligger till förrän alla mysterium sakta men säkert nystas upp.

Desiree Stone, en ung, sorgedrabbad kvinna, har försvunnit utan spår. Detsamma har hänt den detektiv som anlitades för att hitta henne. En mängd pengar saknas likaså. En sekt verkar vara platsen där svar kan finnas. Desirees far, miljardären Trevor Stone, är desperat. Han ser bara en möjlighet som kan hjälpa honom att finna dottern, privatdetektiverna Patrick Kenzie och Angela Gennaro. Under hot tvingas Kenzie och Gennaro att anta uppdraget, trots att de på förhand ser dödsfällan. De sätter sina egna liv på spel i ett landskap där lögnen och korruptionen omger dem, och där ingenting är heligt. Med Ingenting är Heligt har Lehanes thrillers om detektivparet Kenzie och Gennaro utkommit på svenska.

betyg: Fullpott, en lovande maestro som skriver så gudomligt spännande och lysande att man fastnar vid boken genom bara och titta på omslaget.UnJanteD

 

Många gånger är dessa budskap som man fått självuppfyllande. Man har tidigt i livet präglat in ett livstema som går efter hela livet. Dessa teman kan antingen vara positiva eller negativa. Här kommer exempel på budskap som många fått med sig.

Jantelagen

 1. Du skall inte tro att du är något
 2. Du skall inte tro att du är klokare än vi
 3. Du skall inte att du är lika god som vi
 4. Du skall inte inbilla dig att du är bättre än vi
 5. Du skall inte tro att du är förmer än vi
 6. Du skall inte tro du vet mer än vi
 7. Du skall inte tro du duger något till
 8. Du skall inte skratta åt oss
 9. Du skall inte tro att någon bryr sig om dig
 10. Du skall inte tro att du kan lära oss något.
 11. Tror du inte att jag vet något om dig?

eller...

Jäntelagen

 1. Du skall tro du är något
 2. Du skall tro du är lika god som alla andra och alla andra är lika goda som du
 3. Du ska tro att du är lika klok som andra, ibland klokare.
 4. Du skall veta att du är lika bra som andra om du vet attt du gör ditt bästa kan du uppskatta dem som är bättre.
 5. Ibland vet du mer än andra
 6. Du är inte förmer än andra men du är enastående av andra
 7. Du duger till mycket
 8. Skratta åt dig själ och din värld, det gör dig fri
 9. Du ska tro att många bryr sig om dig.
 10. Du ska tro att du kan lära andra en hel del och lära av dem

Tillhör du de lyckliga som fått med dig vinnarbudskapet med dit ut i livet. Då skall du vara glad och tacksam för detta. Har du fått negativa så måste du vara beredd att byta. Du är summan av dina val. du kan säga hittills har jag valt att följa dessa teman med från och med nu väljer jag följande budskap...

 

 

Frågor du kan ställa dig själv

 • Vilka budskap har du med dig?
 • Tror du att du kan förändra dem?
 • Har du barn? vilka livsteman ger du dem?
 • Vad anser jantelagen respektive jäntelagen?
 • Varför vill man trycka ned andra mäniskor?
 • Varför får ingen vara stor?
 • Varför måste man likriktas?
 • Varför kan man inte glädjas åt andras framgångar?Auto & Design

Hittade en ny spännande tidning som ungått mina ögon, i 170 nummer men nu har jag hittat den.
Finns o köpa på en välsorterad pressbyrå och heter:

Auto & Design
http://www.autodesignmagazine.com/flashEtt måste för den som är mer än bilintresserad och som vill veta processen bakom FRAMTAGNINGEN med hjälpa a pennan , hur man designar o ritar upp från idéfas till slutgiltigt koncept. Tidningen är grymt spännande, väldigt innehållsrik och min nyfikenhet hade inte svårt att mättas. Även om jag inte kommer rita bilar i framtiden så visar den iaf det traditonella sättet att ta fram nya idéer, och genom datorprogram kan man göra klart resten till en slutgiltig designhistoria rörande bilmodellen.

Iaf nåt som jag kan härleda till min utbildning och hoppas på att jobba med iaf liknande i framtiden, skissa & gissa allså. Brainstorma fram nya saker om inte enbart kommer hamna på papper utan hos konsument.


BMW: M1 Hommage

Titta och njut av formerna, stilrena linjer designtekniska innovationer som är fint genomarbetad och nerpackat i denna modell.

Remember 9/11

 2001-09-11 , seven years later..


Today We rememeber the victims of this thay and their losses and sacrifice. Freedom isn't free in a democracy.

But what really happened that day?
" Can you believe what you hear, can you believe what you see?
Can you believe what you feel, can you believe? "
You might been setup for a great scam that cost lives!?
Covert operations in front of your eyes?
A cover up.
America goes to war.


Read it, think about and make questions, ask them!
http://en.wikipedia.org/wiki/9/11_conspiracy_theories

http://en.wikipedia.org/wiki/Loose_Change_(video)


Vemodigt

Lite vemod nu känner jag, 1 september och augusti redan över. det gick lite väl fort denna sommaren men äsch det gör detsamma. Bästa sommaren jag haft i det stora hela. Har ju en massa nya spännande saker o se framemot nu.Skola imon 2 sept. då drar allt igång igen. Tärningen är redan kastad o exjobbet rullar på. Päronen åkte till Grekland 2v och jag är lite avis nu men får se om jag får tummarna loss ur röva o tar sista minuten till Kreta eller nåt nu nästa vecka.
En massa kalas mm som kommer bli kul denna månad =)

Usch höst, fy faen! mörkt o trist, mer spännande blir det o handla lite kläder har en massa idéer om vad jag vill ha i garderoben nu. HM,  Jack & Jones, MQ får ta o spana lite nu!
Fullfart, nu kör vi!!!RSS 2.0 RSS via nybloggat.se