Ministry


Äntligen hittade jag efter 7 år låten med Ministry, på dans golvet på efterfesten efter Metal Town på Parken spelade dem låten jag tycker om och nu är letandet över. xD Förtsa gången var Synth Vs Metal på The Tivoli  2002.
hmm vilket minne man har xD

Ministry
was an American industrial metal band founded by frontman Al Jourgensen in 1981. Originally a synthpop outfit, Ministry changed its style to industrial metal in the late 1980s. Ministry found mainstream success in the early 1990s with its most successful album Psalm 69: The Way to Succeed and the Way to Suck Eggs (1992) and touring as part of the Lollapalooza festival. After 27 years of performing, Al Jourgensen decided to retire the band as of 2008.Jack Daniel's Cola

Hej alla Rockers, metalkillar och annat dylikt.
idag presenterar jag nåt som säkert få känner till.
För er som inte visste om det så finns det givetvis JD Whiskey & Cola på burk,
Jag stötte på detta när jag jobba på Sweden Rock och hitta samt såg Volbeat springa rundor o dricka detta.

Finns ej på systemet, så det blir Danmark/Tyskland jag ska ta o leta upp dem i.
Men iaf ta en titt på bilderna o njut. Fråga efter dessa på systemet och se om man kan få in dem i sortimentet.
Unmarked
Det är dags att öppna upp både ögon och öronen för Halmstadbandet Unmarked.
Med ljuva toner influenser och rytmer från  Bruce Springsteen  och Bob Dylan för att nämna några.
Ett spännande band som borde få mer plats i media, radio tv.
Bildat 2002 och med 5 skivor släppta och en rad live spelningar så ser jag fram och se min första med Unmarked 1 Augusti på Marinfestivalen i Halmstad.

Jag fick äntligen hem deras platta Still Hungry och den rekommenderar jag är och införskaffa!!!

"För dem som inte har hört bandet tidigare så kan man enkelt säga att Springsteen och Rolling Stones satt sina spår i killarna, och självklart är det 60- och 70-tals rocken som står i centrum" Halmstadvip.se

"Unmarked från Halmstad och Göteborg har i alla fall under sju år spelat själfull bluesrock med äkthet och glädje som ledstjärnor"  ur Hallandsposten

Sagt om Unmarked:
 "Snacka om hitrefränger" (Frank, P3)
 "Låter bra. Bra band, bra melodier och bra sångare" (Mikael Wiehe)
"Det låter gött det här. Lite som Stones" (Nalle Bondeson, spelat med Ulf Lundell m.fl.)
 "Those Days är fortfarande en av de vackraste låtar jag hört" (Lisa, fan)
 "Låter ösigt det här" (Kajsa Grytt, Tant Strul)
"Bra rocklåtar och vilken bra sång!!" (Träd Gräs & Stenar, progglegender)

Mangokid: Umarked kommer inte passare era öron obemärkt. Otroligt Sköna Rocklåtar!!!


För nya lyssnare rekommenderar jag deras webbsida www.unmarked.se så ni kan lyssna igenom låtarna,
En av mina favoriter är Next Door.


Rock on!!
Metal Town 2009

Dagarna tickar ner till ännu flera spännade dagar i Göteborg nämligen Metal Town, första gången jag besöker just denna festival så det ska bli spännande.
Vädret lär va kanon enligt vad jag fått höra men så är det hårdrocksfestival så chansen är det blir fint väder oavsett.

Där är grymt många band jag vill se i år och spelschemat såg helt ok ut efter min smak.

 Rock on Dudes and Dudettes!!!

Det ytliga Sverige!!!

Det svenska folket blir allt mer ytligare.
Bloggarna som dominerar på Svenska internetsidor är dem med för mcycket fritid som lägger sin tid på kläder. Och kollar man snabbt på Blogg.se huvudsida. Och vad ser man då?  Just det!!,, Modebajs!!!
Svenskarna blir: Allt mer fina i kanten.
Cash is King.
Har man inte pengar nog så duger man inte??? Golddiggaz!!!

Mode för Miljarder
Svenskarna köpte kläder som aldrig förr i fjol, trots lågkonjunkturen. Totalt spenderades 75,1 miljarder kronor på mode, plus 1,7 procent jämfört med 2007. Antalet modebutiker har ökat varje år sedan 2002, i fjol öppnade 162 nya.
Tillväxten har mattats av men modeinköpen prioriteras fortfarande av konsumenterna eftersom de spenderar drygt fem procent av sin disponibla inkomst på kläder, säger Habits chefredaktör Maya Saksi till TT.

— Svenskarna har vant sig vid att lägga pengar på mode och det verkar de inte vilja sluta med.

Totalt köptes kläder för 61 miljarder kronor under fjolåret, jämfört med 59,7 miljarder kronor 2007.

Live-listan 2009

(x) Sweden Rock Festival

(x) AC/DC, 21Juni , Göteborg

( ) Metal Town, 26-27 Juni, Göteborg

( ) Rydell & Quick,
16Juli Falkenberg
http://www.rydellquick.se/frame.html


( ) Metallica, 20 Juli, Köpenhamn

( ) U2? 30 Juli??

( ) Unmarked 1 Aug, Halmstad MarinFestivalen

http://www.unmarked.se/
Hoppas på och se:
My Last Faith
http://www.myspace.com/mylastfaithswe
AC/DC 21juni GöteborgLet There Be Rock 2009

Efter försmaken på sommarn med Sweden Rock Festivalen så bär det av mot Göteborg den 21juni för och se AC/DC för första gången. Tyvärr har jag inte lyssnat så på dem så pass mycket som jag kanske borde men det ska bli kul och se dem för och sett dem.
Har min ståplatsbiljett så vi blir ett par stycken som lär hoppa rundor av glädje och rockigt humör och jag hoppas på sol nu.


Kuriosa:


AC/DC är ett hårdrockband från Sydney, Australien som bildades i november 1973 av Malcom Young.
Namnet kommer från AC/DC = Alternate Current/Direct Current (växelström/likström), vilket Angus såg på sin syster Margrets symaskin.
Vissa menar att AC/DC var pionjärer inom hårdrocken, medan andra menar att musiken snarare bör klassas som rock 'n' roll.
Deras album har sålt över 200 miljoner exemplar och räknas därmed som det näst mest framgångsrika hårdrocksbandet, med låtar som Hell's Bells, Back in Black, Highway to Hell, T.N.T. och Thunderstruck.

Gruppens historia brukar också delas upp i två "eror": Bon Scott-eran (1973-1980) och Brian Johnson-eran (1980-nutid). År 2003 blev gruppen invald i Rock and Roll Hall of Fame.Keep on Rockin'


Freedom isn't free....

Ett försenat inlägg angående 6 Juni men det är ändån fortfarande ett omdebatterat ämne i omgångar. I allafall så har vi fått rösta i fria val vilket alla borde ta sin chans och göra. jag säger att dem som inte röstar förspiller sin chans och har då ingen rätt och gnälla därefter.

Att vi kan rösta här i Europa är nåt man i största allmänhet tar för givet. Demokratin i Europa, är fortfarande väldigt ung. för 65 År sen den 6 Juni, var Europa i krig och unga män och pojkar stred för vår frihet som vi glömt bort. För att inte detta ska falla i glömska och deras uppoffring helt förgäves så gör jag detta inlägg som en hyllning åt dem fallna, Freedom isn't Free!!!att fira Nationalstaten Sverige med nationaldag, är och för bli ett diskuterat ämne. Man borde åstadkommit detta långt tidigare. Sått ett frö långt tidigare, än att försöka skapa det nu under modern tid.
För i Sverige är man bara svensk  när det passar. Under EM, VM och OS är det OK och var svensk. andra dagar är man rasist eller liknande. Att sjunga Nationalsången på skolavslutning har man inte fått göra på snart 20 år. Så man ska skämmas över ett land man bor i.
Men jag är Skåning och förblir. Jag hyllar Skåne genom  Edvard Perssons fina visor om Skåne, så "Vi klarar oss nog ändå".

En del säger lägg ner dina tankar om att Skåne ska bli skånskt eller danskt. Endå bli jag bespottad med gräv bort Skåne attityder. Påhopp på dialekten men det är inte jag som uttalar Ramlösa fel. Skåne kom först och lika så Ramlösa. Det är inte jag som lär mej uttala Ramlösa fel medvetet. Att be om frihet igen efter 351 år vore inte fel. Han är dum på riktigt tycker säkert en del men säg det till Skottarna i England. Att ge upp deras Frihetskamp. Se Braveheart utan att känna medlidande för detta folk som ett exempel.


Sweden Rock...Rocks


En enkel skildring i textform av mitt perspektiv ur en av dessa deltagare på över "32000plus", besökare/festivaldeltagare
Mitt egna ögonvittnesskildring till allt kul men inte faen hade man tur med vädret. Dock var tältet tätt som tur var men det berodde på man packade ner en extrapresening, Om man vore mart nog o packa ner varm tröja o regnkläder .. ja kanske inte behövs till nästa år då man beger sig ut på festival turné..igen men än är det mycket kvar på sommarn som precis börjat.

Till nästa år, beställ bättre väder. Banden i sig var fenomenala, kanske inte alla, men smaken är som baken. Jag fick se många av mina favoriter antingen backstage, ibland in the crowd, eller så servade man artisterna som spela på rockscenen. Så nästa år är jag nu lite tveksam om jag ska skippa ett sådant guldläge som detta och jobba backstage eller bara gå på festival.. tåls o fundera på.

Sköna godbitar som man varmt minns i bitterkyla eller kallt sommar regn
Motörhead
Volbeat
Flogging Molly
Europe
Kamelot
Tank
In Flames
Thor
Riot
Ripper Owens
Lita Ford
Blaze Bayley fick en och få gåshud till Clansman,,,underbart ögonblick xD
Electric Boys
Dream Theatre
Soilwork
...mfl.
det rajnade och rajnade,, men en låt pigga upp mej som jag fick höra och  den kommer här.
Jag läste i min lokala tidning i HD att snubben som recensera festivalen hade tröttnat på maten som fanns där, men jag gillade min wokade älg och mexikanska 200gr hamburgare. SÅ fuck no maten är inte kass,  Hur servar man med mat till så många deltagare?. junkfood är det som går snabbast.. Tyvärr.

Nu denna vecka är det återhämtning och se om man får lite bilder från denna festival,, jag hade kamera med mej men inte blev det nåra bilder jag hade annat för mej o glömde bort. kom hem med mer kläder än jag åkte dit, handlade det jag behövde och träffa så sköna underbara människor.

Man uppskattar attt man sovit i tält, sovsäck mm, för igår så kunde man inte mer än o njuta av o sitta på porslin o skita i lugn o ro istället för en bajamaja eller annan toalett, plus bada bastu och ta en varm dusch.
Njuta av soffan sängen, lite tv.
Men nåt saknandes och det tror jag nog dem flesta känner som kanske börjar jobba eller är ledig idag och det är iaf för min egen del att det är för tyst och lugn just nu.. iaf tll nästa vecka.

Rock on!!!

Sweden Rock, a journey begins

Dagen före.

Lite bloggtorka och sommarvärme för min del förra veckan på grund av examensveckan med utexpo på skolan med klassen och en hejdundrande stress, med finalen i lördags och i går lyfte jag inte många fingrar.

Iaf så har jag nu packat det mesta, fixar med tvätten och allt som hör där till.

Laddar upp kontot ifall man hittar saker, o det tror jag man kommer göra,, hmm, musik, merchandise, food  Sveriges bästa festivalfood finns ju här,, ska ha min Mexicanaburgare igen,, så gott xD.. men **** langos. blää
älgkebab med lingon ist,

Jag och Bamse sticker imon, kommer bli dönajs nu,

Donuts måste jag ha vad mer,, hmm mycket man vill ha tro jag,, mer attaraljer kommer det iaf bli.

Ge oss bra väder sjysst musik o sällskap till ölen...Keep on Rockin' !!
MangoKId


SkolavslutningDet är med enstaka tår som rullar ner för kinden när man tänker tillbaka på alla dessa år man varit i skolan,
Jag kände mej rörd i lördags när jag var på skolavslutning. Ur min synvinkel, ett avslut gällande skolan.
I sommar,  göra klart det sista med tenor och inlämningar.

Först kom del ett borta på Högskolan i Kristianstad där jag hittade en del av mej som jag länge har fattas, nåt som verkligen kännetecknar mej,, Jag har inte bara fått ta lärdom av alla dessa tentor man gjort utan gjort en djupare resa som är helt poänglös men ej poänglös utan mening, en personlig utveckling kallar jag det. Jag har träffat på många otroligt sköna karaktärer här och en stor del av min vänkrets.

Del 2 efter ett radikalt byte hamna man på Högskolan i Halmstad med Maskin06  som jag nu gick ut med 30Maj 2009, 2 år med dessa underbar männskor och man känner sig som hemma bland dem. Summa sumarum i mitt tal till denna sammansvetsna klass är : Njut av sommarn plus önskar er välgång o lycka för framtiden. Ni är underbara.


Blogg finns skapad nu

www.maskinnollsex.blogg.se

RSS 2.0 RSS via nybloggat.se