2008 Here We Come!

Happy Gott Nytt New Year!!

image43

Mina vänner, it's a final Countdown...20007 snart lider mot sitt slut och 2008 ska firas in
med buller o bång, alkohol o sång!

Vill önska alla er oavsett vem ni är ett En riktigt go trevlig kväll med vänner!

image44


Gott Nytt År!!!

 ps: Don't drink and drive och se upp med raketerna!!!

För Skåne! Svenskjävel!

Fler än hälften vill ge bort Skåne!

Enligt en webundersökning gjord på aftonbladet!
En knapp majoritet av läsarna kan tänka sig att låta Danmark ta över Skåne. Något som inte förvånar skåningen Jan-Öjvind Swahn, professor och etnolog. ? Jag skulle väl i och för sig inte protestera, säger han till aftonbladet.se. Den danske folketingspolitikern Søren Krarup tycker att hela Sydsverige borde överlämnas till Danmark. Något som mötts med blandade känslor av aftonbladet.se:s läsare.

Men han är inte förvånad över att fler än hälften av läsarna kan tänka sig att ge bort Skåne.

Jag tror många människor är irriterade på dialekten och tycker den är svår att förstå. Dessutom räknas skåningar ofta som dryga och lite malliga, säger Swahn. Sanningen är att känslorna är vice verca!!

Det som hade funkat i realiteten är att Skåne kunnat bli mer självstyrande, federalt som en stat i staten, liknande USA, I och med att ÖresundsRegionen har en så pass stor tillväxtpotentiell med jobb, båda sidorna sundet så är detta en bra lösning om ett mer självstyrande region. Även om Skåne med våld tagits av Sverige så kan vi säkert lösa detta på en fredlig nivå. Ge oss tillbaka vårt land åt oss själva kanske? Bara o bygga gränsstationer vid Skånegränsen.

 

Det ska faen och med kosta om folk ska ner till kontinenten, det är vi som har bron. vi som har absoluten, ja den är skånsk!!, det vi som har Båstad Open! Bort med Bratsen =) Håll Skåne rent från trash. Vi har vår flagga Röd och Gul. Vi har vår historia fast som varit förbjuden och läsa om men nu som tidens tand gör vi upp räkningen o hittar tilllbaka vårt förflutna, vårt. Fast vi blivit försvenskade så har vi rätt till vår  historia och borde läras ut i skolan!
Tänk på att Scania på latin betyder Skåne... med loggan av en Grip som Skånes landskapsvapen, Scania lastbilar rullar  på världens alla vägar. Det känns tryggt!  Varför inte ta en tur i en Skånsk sportbil i en sån där Koeningsegg??? listan kan göras lång.

Ja o så har vi Henke Larsson o Zlatan och vår vita kanin.
kan hända det retar en del, men i såfall är det deras eget fel.

Jag har visst bekänt färg här men jag kan säga att Sverige har sina goda sidor oxå, visst finns det trevligt folk fast det dem få bråkmakarna ger en dålig klingande klang.
Varför ska vi sittta här o ta en massa skit?

Inget fel på danskarna ju, köpa drickat när man är 15år i butiken det ni!, hårdare lagar, men lätt bättre än dem vi har nu.. Sverige blöder ju!!!Fakta:
Öresundsregionen är en av Europas mest dynamiska gränsregionen.
Här finns den största koncentrationen av högutbildade i hela norra Europa och regionen
producerar en fjärdedel av Danmarks och Sveriges BNP.
Inom Öresundsregionen finns 12 universitet och högskolor, 14.000 forskare och cirka 150 000
studenter.
Det bor drygt 3,5 miljoner invånare i området ? 2,4 miljoner danskar och 1,1 miljoner
Skåningar samt ett par svenskar!!
Det finns 165.000 aktiva företag, tillväxten ligger på 2,7 procent och flygplatsen Kastrup
har direktflyg till drygt 120 destinationer.
Lokala och regionala politiker från bägge länderna möts fyra gånger per år i
Öresundskommittén, för att fatta gemensamma beslut som berör regionen.

God Jul!!?

God Jul!!
Hoppas att ni får en trevlig Jul även om den inte blir VIT eller vit!. Säkert är det nån som varit ute i sista minuten ruschen o fixat sista klappen till barnen...jaja glöm inte kvittot bara. För säkert ska väl hälften bytat på mellandagsrean! Varför köper folk krimskrams? Är det bara för man ska känna sig glad att man iaf gett nåt? Nåt man inte ens behöver, nåt tanklöst?

Man borde ge pengar till välgörenhet ist för barn som lever på barnhem, i Sverige eller i ett Balltiskt land där pengarna kan gå i gott syfte. Vad vore inte det o få barnens min en julafton?
iaf så blir min jul i julmustens tecken, där har Coca Cola inget o hämta! Apotekarnes är bäst eller heter det Apotek-arnes julmust?

Tomten kommer bara tillbarn som har jultradition typ hela Västvärlden så han delar bara ut klappar till en tredjedel av folket teoretiskt! För länder med annan kultur eller reiligon firar inte jul, därför kebabhaken troligen har öppet en julafton?

image40

Önskar alla mina vänner en riktigt God Jul samt alla er andra också!!
Ps: Glöm inte släcka ljusen!!!

PartyMuggen!!!

Är de någon som vet var man kan få tag på Blåa och Röda muggar sådana som dom har på varje fest i alla amerikanska filmer ?
image34 
Jag har aldrig sett sådana muggar i Sverige. I USA finns dem säkert i varenda matvarubutik. Däremot har Sverige motsvarande med ungefär samma volym fast genomskinliga. Här finns också mindre, vita muggar.
Jag vill inte säga att det inte finns sådana muggar i Sverige, för jag är inte säker.

Hur kul är det på en skala o dricka med genomskinliga muggar när man har fest? Det lät mycke grymmare och ha färgglada muggar, Röda och Blåa!.

Det lite High-School-feeling över dessa muggar, som användsflitigt i alla collegefilmer mm.
Givetvis så lever vi i Sverige långt bak i tiden jämfört med USA, när det gäller muggar HAHA.
image36

Mjölk! Dricker du efter bäst före-datum gått ut?

image32
Bäst före-datum

Ett mycket viktigt steg i hur god hållbarhet mjölken skall få är den slutliga kylningen och förvaringstemperaturen. Om man förvarar mjölk vid rumstemperatur, 17-20°C, håller den sig 1-2 dygn. I kylskåp vid ca 5°C klarar den sig 6-7 dygn och vid ännu lägre temperatur, ca 2°C, kan den stå i två veckor eller mer utan att ta skada.


Dryckesmjölk kallas också k-mjölk. Det är en förkortning av konsumtionsmjölk och dit räknas flytande mjölk- och gräddprodukter som är avsedda för att konsumeras direkt.

I början av 1900-talet genomgick den mjölk som dracks i hemmen ingen mejeriteknisk behandling. År 1937 infördes lagstadgade krav på att mjölken som såldes skulle vara pastöriserad för att förhindra att den spred sjukdomen tuberkulos.

Idag genomgår vår vanliga dryckesmjölk flera olika processer på mejeriet; pastörisering, separering, standardisering, homogenisering och paketering. Detta innebär att dagens konsumenter har tillgång till k-mjölksprodukter i en både mer hållbar och hygieniskt säkrare form än förr.

image28 
K-mjölksprodukter skall vara märkta med "Bäst före-datum". Detta innebär att mejeriet måste stämpla produkterna med ett datum fram till vilket de kan garantera att produkten håller god kvalitet vid förvaring vid högst 8°C. Detta datum är dock tänjbart och det är i slutändan konsumenten själv som med hjälp av lukt och smak får bedöma om mjölken är drickbar. Ofta går det bra att använda mjölken minst ett par dagar efter att Bäst före-datumet gått ut. 

image29

Jag vet många som har noja med datumstämplar och utgångsdatum, Hade varit kul och se om man kan datummärka kläder och se vad det hade gett för effekt!! vad kan hända? Iaf så surfa jag och jag hitta en blogg där en person tar upp problemet om Bäst före-datum som många av i Sverige säkert känner till eller kan relaterar åt. Hur många gånger har man själv inte helt ut mjölk i vasken förr? Hur gjorde man förr på 1500-1900-talet eller tidigare... snacka om u-landsproblem. Förr i tiden smaka man av mjölken  för o se vad man kunde avnvända den till för mjölken förändras i olika steg med tiden precis osm en människa åldras. allt från surmjölk till filmjölk mm,

Är inte kroppen konstruerad att man kan inte få i sig mat som är dåligt, både smak, lukt? Kroppens naturliga reflex är att man kastar upp om man får något man inte borde få i sig eller så blir man kass i magen!

  image31 


 Från http://boktipsochbetraktelser.blogspot.com/2005/06/bst-fre.html 
"Bäst före
Sambon höll på att glömma matlådan i morse. Igen. Det är en av hans främsta grenar. Inte för att det gör så mycket, han äter dem snällt dagen efter. Eller till och med två dagar senare. Vilket stressar upp mig väldigt för maten har ju då hunnit bli gammal! Och i min värld blir mat gammal väldigt fort.
Man skulle kunna säga att jag har fobier i samband med mat och datumstämplar. Grava fobier skulle nog vissa säga till och med.
Ta detta med mjölk. Vad står det på paketer? Jo, bäst före. FÖRE!!! Alla som kan läsa svenska inser att det betyder att mjölken ska drickas före det datumet som står. Bäst före 6 juni betyder att sista dagen man bör dricka den är den 5 juni. Inte den 6 juni. Inte tre dagar efteråt. Folk verkar helt enkelt inte fatta innebörden av ordet före.
Mamma höll på att bli vansinnig på mig när jag bodde hemma och gav all mjölk med utgången datum (enligt mitt, dvs det rätta sättet att se det) till katten. Katten fick mycket mjölk. Mamma började frysa all mjölk så att datumen inte stämde alls. Jag slutade dricka mjölk. Idag har vi en kompromiss; någon annan måste först dricka av den utgångna mjölken innan jag ger mig på den. Hemma, om mjölken är mer än en dag för gammal dricker sambon den och jag öppnar ett nytt paket."

image33

"Enligt Livsmedelsverket krävs det mycket höga halter av bakterier för att man ska bli sjuk av att dricka den. Att lukta och smaka på mjölken är det bästa testet. Luktar och smakar mjölken illa är det i vasken och inte munnen den ska hällas. " GP

Varför tror folk att "bäst före" betyder, "om du äter det här en dag efter bäst före-datum så kommer du att dö" Bäst före betyder att efter detta datum kan inte företaget garantera att det smakar precis likadant som det brukar, eller att det är precis lika hög kvalite (detta gäller inte bara kött förstås), men oftast så sätter de ett bäst före-datum som ligger långt före det riktiga utgångsdatumet. 
Vem har inte druckit mjölk en eller två dagar efter utgångsdatumet?

PS. Om det står sista förbrukningsdag så är det ju verkligen så, det är inte likadant som "bäst före"
Hur vet man att ett ägg har gått ut? Något och fundera på!


Flera läsvärda sidor om I-landsproblemet!
http://www.mossisen.se/?p=100
http://moddansgavel.blogspot.com/2007/03/bst-fre.html


En halv miljon svenskor är feta!!!


image27
Övervikt blir allt vanligare bland svenska kvinnor.

 • Siffror visar samband mellan utbildning och övervikt!

Svenska folket lägger på hullet och i synnerhet kvinnorna blir allt fetare.
Fetma är både ett klassproblem och ett glesbygdsproblem, hävdar Folkhälsoinstitutet. Nästan en halv miljon svenska kvinnor har nu ett BMI över 30, vilket klassas som fetma. De feta männen har däremot inte blivit fler. När det gäller övervikt är siffrorna annorlunda. Fyra av tio män och en av fyra kvinnor är överviktiga.
Slår man ihop siffrorna är hälften av männen antingen överviktiga eller feta. Motsvarande siffra för kvinnorna är 40 procent. Enligt Folkhälsoinstitutet tycks allt fler ha gått från normalvikt till övervikt och från övervikt till fetma under åren 2004?2007.
Den utvecklingen bekräftas av Stephan Rössner, professor på överviktsenheten vid Karolinska universitetssjukhuset i Huddinge. ? Det här har jag sagt i 25 år.
Det finns inte någon del av Sverige där vi inte blir fetare, säger Rössner. Ännu fler skulle vara feta om det var accepterat i samhället, hävdar Folkhälsoinstitutets kostexpert Gunnar Johansson. ? Vi har siffror från USA som visar på 33 procent feta och från Söderhavsöarna där det är 80 procent som är feta.
De nya siffrorna tyder inte på kopplingar mellan klass och övervikt eller mellan födelseland och övervikt.
Fetma är däremot betydligt vanligare bland förtidspensionerade, lågutbildade och låginkomsttagare. ? För en högutbildad går det inte att komma till jobbet och se ut hur som helst, men bland arbetslösa och låginkomsttagare spelar det inte lika stor roll, säger Johansson. Siffror från förra året visar att det också är ett glesbygdsproblem. källa: TT

Body Mass Index (BMI) räknas ut genom att dividera kroppsvikten med kroppslängden gånger sig själv, till exempel 75 kg dividerat med 1.70 X 1.70 m. n Som övervikt räknas ett BMI mellan 25 och 30. Fetma innebär ett BMI över 30.

Så tjejer drick lite mindre när ni är ute o festar...varannan vatten ju. Det är inte snygg med bilringar, utputande hängmage, Även ni killar, rör på er lite mera. Varför har attityden till alkohol blivit den att man bara vill supa?och bli full?. slippa ta ansvar för sina handlingar och skylla på man var full? Varför är det så att man längtar och bli full var helg? må som faen dan efter?? o ändån längta till nästa helg igen så fort det blir måndag?


Kalorier i öl?
Öl innehåller inte alls så många kalorier som de flesta tror, utan är faktiskt ett ganska kalorisnålt dryckesalternativ. De kalorier som finns i öl kommer från alkoholen och från kolhydraterna (extraktet) enligt formeln: kcal/dl = 5.7 x vol% alkohol + 4.1 x vikt% kolhydrat. kJ/100 ml = kcal x 4.1

Här följer en liten kaloritabell som anger kcal/dl i olika drycker:

                                          kJ/100 ml = kcal x 4.1
Gin & Tonic                     80
Rödvin                             76
Chokladdryck                 75
Vitt vin                              70
Standardmjölk               60
Stark öl 7.0%                  50
Mellanmnjölk                  47
Starköl 5.0%                   45
Läsk                                 40
Saft                                   39
Lättmjölk                         38
Mellanöl                          35
Minimjölk                        35
Light-starköl                   34
Öl 3.5%                           33
Öl 2.8%                           30
Lättöl                                27
Light-läsk                        05
Mineralvatten                  00

En bra-&-veta-tabell =).. så man kan hålla reda på sina "Points"

Drömmar om Adrenalin

Jag listar upp lite extremsporter och aktiviter som vill prova på eller har provat men aldrig kan få nog av, Den adrenalinkick man fått är bästa drogen och slår allt annat.


Topp10 listan på Adrenalinkickar som man vill ha mer fritid till och göra:

 • Waverunner (jetski)
 • Skydiving Tandem (check)
 • Fallskärm, HALO (high altitude low opening)
 •  Fallskärm, HAHO (high altitude high opening)
 • Surfing
 • Krav Maga (self defence)
 • Paintball (check)
 • Klättring
 • Snowboard/Skiing
 • Bmx
 • Skateboard


                 

Listan kan göras mycket längre men detta är ett urval som jag vill uppmärksamma....klart det det finns mer man vill testa eller kanske utöva men jag får drömma om Adrenalinkickar ett tag till.
Jag ställer frågan: vilket av 10 ovanstående vågar du testa på? vad tror du? var tror du din gräns går, på vad du kan klara av?

Fler söktips:
Adventure Racing/Multisport | MTB/BMX/Trial/DH | Dykning/Fridykning
Enduro/MX/Skoter | Fallskärm/Skärmflygning | Forspaddling/Forsränning
Kiteboard/Vindsurfing/Vågsurfing | Klättring/Bouldering/Alpinism
Skateboard/Inlines | Skidor | Snowboard | Wakeboard/Vattenskidor


Äventyret väntar runt hörnet!!!


 
 


The Game


The Game (Spelet).

To get something you never had,
You have to do something you've never done before.

image13 image15Han kände sig kort, tanig och ful. Han kände sig som en mespropp. Då gick den amerikanske författaren och journalisten Neil Strauss en kurs som lärde ut raggningsknep, han skaffade sig ett alter ego och lärde sig allt om det sociala spelet och hur man fångar en kvinnas intresse. I boken ?Spelet? avslöjar han alla knep och berättar själv om sina lyckade och misslyckade försök.

En del tror att boken bara går ut på och ragga och lära sig och ragga upp, Men den har en djupare mening! att först och främst skapa självförtroende, att våga, våga misslyckas, gå vidare, försöka igen. älska sig sj. bli självsäker, ta nya kontakter, inte bara på en klubb eller bar, kanske i verkliga livet oavsett kön. jag tycker den är bra och man lär sig ett och annat...mera o fundera på samt svar på frågor man tänkt genom åren.

Dennis Lehane...fortsätter fängsla läsarna!

Jag håller på med o läsa allt jag kommer över med böcker Dennis Lehane skrivit...om du har sett filmen Mystic River så kommer du gilla hans bok också. Tack vare att jag en sommardag hade tråkigt hittade jag Patient 67 i bokhyllan. Sen har jag snart läst allt han skrivit. Dennis Lehane kan konsten och fängsla sina läsare.


image6
Dennis Lehane, född 1966 i Dorchester, Massachusetts, USA är en amerikansk kriminalförfattare. Lehane arbetade tidigare som socialarbetare, lärare och chaufför. Hans debut som författare skedde 1994 med romanen En drink före kriget (A Drink Before The War) där han även introducerade det Boston-baserade detektivparet Patrick Kenzie och Angela Gennaro. Kenzie och Gennaro kom att vara huvudkaraktärer i Lehanes böcker till och med romanen Svart nåd.* 1994 - En drink före kriget (A Drink before the War)
* 1996 - Mörker, ta min hand (Darkness, Take My Hand)
* 1997 - Ingenting är heligt (Sacred)
* 1998 - Gone, Baby, Gone
* 1999 - Svart nåd (Prayers för Rain)
* 2001 - Rött regn (Mystic River)
* 2003 - Patient 67 (Shutter Island)
* 2006 - Coronado

(kuriosa), Jag har läst igenom nästan alla böcker, svenska översättningen och i alla hittar jag ordet "ramponera"
i gång, i alla böcker och det är ett skönt ord...nåt jag fastna för!! Ett ord som sällan används men gör sig bra med dessa deckare. läs själv så lär ni märka!

2 av hans böcker har gjorts till film, "Mystic River" och nu "Gone Baby Gone". =)

Pucko, som i drickat!!

T-shirten som finns på önskelistan lagom till jul. Vilka miner o reaktioner denna borde ge om man använt den under  Båstad Open nästa år bland dessa turister norrifrån, 08-Träsket!
Var é guldkortet ...pappa???

Nostalgin av en biobiljett!

Säkert har man varit på SF's Lucia Movie Night ett skrämmande antal ggr sen det startades...Men vad skulle man göra denna onsdag...
Förändrade planer o slösurfande ledde in mej på SF sida o jag undra finns det nåt kul o tanka ner ner jag av en slump så att de var i dag det var LMN. Why not...köpte biljett o stack dit...det är kul o se alla dessa umgdomar med kompisar, med kuddar o förväntan om vad nattens filmer ska ge för intryck. bra eller dåliga filmer!!!
Att sitta i en salong med ungsomar i åldern 15 -20 o höra hur dem spottar ut sin dynga o se dem hela tiden vrider sig i sina stolar o blickar ut över salongen...popcorn som kommer flygande...mm höra det senaste om vem som gjorde vad bla bla bla bla...tjejer som inte fattar varför inte filmen gått igång...inte lätt o va maskinist för 10 salonger.

Men vad kan hon förvänta sig, ett litet knapptryck på en fjärrkontroll o filmen startar???...iaf så visa dem We Own The Night, Juno och Bee Movie...hmm jag hade redan tankat ner o sett 2 av dem sen tidigare...men Juno var bra..o den första med...men Bee Movie palla jag inte se.. lite Nostalgi o känsla fanns fortfarande kvar, kul o sparka liv i elden då o då.. o tycka det är kul o gå på bio igen, fast man inte gör det längre så ofta .

Fast det ju SF's fel ju...varför ska Sverige vara sist ut med alla Nya filmer på vita duken? Det vägrar jag.. jag kommer fortsätta att ladda ner...biljettpriset i USA ligger mellan 5 o 10 dollar, inte faen vill man betala överpris. Ladda ner mIna vänner...
Vem vill se tecknad film dubbat tillsvenska, där går gränsen, bara Lejonkungen som dem har lyckats med på senaste 10 åren. Lika för all film då!! Hur vore det om man chockat dem med o ta en storsäljare på duken som
Pirates Oc Caribbean o satt in svenska röster???...fy faen för dubbning. Subtitles rockar =)

Tillsist, det är skönt att det finns lussevakor där ungdomar kan va utan o exponeras av alkohol...Bra SF

RSS 2.0 RSS via nybloggat.se