Ingenting är Heligt


Dennis Lehane fortsätter och trollbinder nu har jag lyckats läsa klart den senaste utgivna bok Sacred,  (Ingenting är Heligt), fast det tagit förlaget här i Sverige 10 år och få ut den i handeln,

Iaf man blir ramponerad rakt in in en tragisk historia där man knappt annars om hur allt ligger till förrän alla mysterium sakta men säkert nystas upp.

Desiree Stone, en ung, sorgedrabbad kvinna, har försvunnit utan spår. Detsamma har hänt den detektiv som anlitades för att hitta henne. En mängd pengar saknas likaså. En sekt verkar vara platsen där svar kan finnas. Desirees far, miljardären Trevor Stone, är desperat. Han ser bara en möjlighet som kan hjälpa honom att finna dottern, privatdetektiverna Patrick Kenzie och Angela Gennaro. Under hot tvingas Kenzie och Gennaro att anta uppdraget, trots att de på förhand ser dödsfällan. De sätter sina egna liv på spel i ett landskap där lögnen och korruptionen omger dem, och där ingenting är heligt. Med Ingenting är Heligt har Lehanes thrillers om detektivparet Kenzie och Gennaro utkommit på svenska.

betyg: Fullpott, en lovande maestro som skriver så gudomligt spännande och lysande att man fastnar vid boken genom bara och titta på omslaget.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Populära bloggar
Allmänt
Vardagsbetraktelser bloggar

RSS 2.0