Jimmy Eat worldJimmy Eat World
är ett rockband från Arizona, USA. Bandet grundades 1993 när barndomsvännerna Jim Adkins (sång/gitarr) och Zack Lind (trummor) slog ihop sig med Tom Linton (gitarr/sång) och Mitch Porter (bas). Bandet började spela musik med punk-rockinfluenser och släppte tre singlar samt ett album via ett lokalt skivbolag.

Lyckan skulle dock inte bli alltför långvarig. Skivbolaget gick ifrån bandet, utan att släppa singeln Blister.

Men killarna såg ändå detta som en möjlighet. Bandet var uppbackad av det amerikanska indiesamhället, och samlade ihop flera fristående låtar till en samlingsskiva, Singles.

Man jobbade sedan än en gång med Mark Trombino och fick ihop albumet Bleed American, som sedan döptes om till Jimmy Eat World efter händelserna den 11 september. Albumet släpptes i juli 2001. Med det nya albumet och med framförallt singeln The Middle hittade man ut till den breda publiken och bandet började bli större inom genren rock. Låtar som "A Praise Chorus", "The Middle", och "The Authority Song" är typiska rocklåtar. Dock finns det vissa låtar med influens utav genren "emo". Turnerandet med Bleed American i ryggen var en succé och man satte sig i början av 2004 ner med Trombino åter igen.

Men samarbetet blev kortvarigt. Man gick skilda vägar och tog hjälp av Gil Norton istället. I oktober 2004 släpptes albumet "Futures", och singeln "Pain". Det nya materialet blev direkt en hit för de alternativa radiostationerna. När man månader senare hade släppt singlarna "Work" och "Futures" hade man redan turnerat i USA. Man turnerade sedan sommaren och hösten med Green Day.

Efter turnén med Green Day åkte bandet till Tempe för att börja jobba på ett sjätte album. Albumet släpptes den 16 oktober 2007 och fick namnet Chase This Light.

Diskografi

  • Jimmy Eat World (1994)
  • Static Prevails (1996)
  • Clarity (1999)
  • Bleed American (Namnet på albumet byttes senare till Jimmy Eat World 2001 pga. WTC-attackerna)
  • Futures (2004)
  • Chase This Light (2007)

Jimmy Eat World - SweetnessKommentarer
Postat av: Kristin

Sv; Jo, man behöver pengar för att överleva. Som du säger, vore bättre om man slapp deala med pengar. Men tyvärr lever vi i en värld där allt är svindyrt...

2009-11-05 @ 21:10:17
URL: http://liddie.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Populära bloggar
Allmänt
Vardagsbetraktelser bloggar

RSS 2.0