Hårdrock Pockets

Lästips för höstmörkret för den musikintresserade rockern. Då festen ebbat ut och spyorna torkat in i byxorna och drickat är slut. Då rekommenderar jag några av dessa:


Världens coolaste man talar. Den evige basisten och sångaren i världens snabbaste och bullrigaste rockband - Motörhead - berättar om ett sextioårigt liv av 100 % rock'n'roll, dekadens och glädje.

Man behöver inte vara ett av Motörheads fans för att läsa Lemmys självbiografi. Lemmy har späckat White Line Fever med hejdlösa anekdoter, oförglömliga oneliners och en skön attityd mitt emellan engelsk gentleman och röjig slapstick.


I en av de mest unika missbruksbiografierna som någonsin publicerats delar Mötley Crües ledare Nikki Sixx med sig av sina fängslande dagboksanteckningar. Då Mötley Crüe var som störst och befann sig på toppen av deras karriär, fanns det ingen drog som Nikki Sixx tvekade att använda. Han befann sig dagar i sträck i en kokain och heroinbaserad dimma och han upplevde "toppar" som var toppen och dalar som drog honom ända ner till botten. Under dessa år så skrev han flitigt och öppenhjärtigt dagbok som avslöjar stunder av eufori och glädje men också om stunder av paranoia och ångest. Vi får följa Nikkis fullständigt fängslande och gripande dagbok under de år då han föll till den absoluta botten - för att fatta det tappra beslutet att resa sig upp och börja leva igen.


Nu, för första gången någonsin berättar Slash om framgångssagan Gun's N Roses som ännu inte blivit beskriven av medlemmarna själva tidigare Hur de träffades, hur de skrev sin stilbildande musik, hur de överlevde sina vilda turnéer, hur de överlevde sig själva och till sist, hur det föll isär. Det här är ett fönster in i den skygge rockstjärnan Slashs värld och vi får följa med på bandets berg-och-dal-banefärd genom framgångar, drogmissbruk, interna bråk och vilda turnéer.


Mötley Crüe är världens mest ökända rockband. Whisky och porrstjärnor, bilkrascher, svart läder och höga klackar, överdoser och död är alla ingredienser i Mötley Crües liv - det band vars medlemmar dricker mest, slåss mest, har mest sex och är mest arroganta i världen. De har ägnat en hel karriär åt att leva så extremt som möjligt. Tommy Lee gifte sig med två internationella sexsymboler; Vince Neil dödade en man och förlorade sin dotter i cancer; Nikki Sixx tog en överdos, återuppstod från de döda, och tog ännu en överdos dagen efter; Mick Mars sköt en kvinna och försökte hänga sin egen bror. Och det är bara början...

I The Dirt: Bekännelser från världens mest ökända rockband drar fyra ökända rockstjärnor den klassiska rock' n' roll-myten i egen whiskyindränkt tappning. Och de tvekar inte att göra sin egen historia mer spännande med alla tillgängliga medel.

"Utan tvekan den mest detaljerade redogörelsen som någonsin skrivits om kickarna och riskerna i att vara rock'n'roll-stärna. Fullständigt fängslande och totalt motbjudande."
Rolling Stone


No photographer in the world took more - or better - shots of Iron Maiden than Ross Halfin. Having worked with the group since their emergence in the late Seventies, he became a part of the roller coaster ride that saw Maiden conquer the world as the leading lights of the New Wave of British Heavy Metal. This book talks about this person.http://www.bokus.com
Kommentarer
Postat av: Rockabetty

Sv: Tack, hårdrock och metal är livet! :DNu blev jag ju sugen på att slösa lite pengar på böcker! Har redan 'The Dirt' och 'Heroin Diaries' men vill gärna ha 'Slash' också. 'Maiden' och 'Lemmy' har jag aldrig hört talas om, blir lite sugen på att köpa dom också :D

2009-10-16 @ 15:25:11
URL: http://rockabetty.blogg.se/
Postat av: Hannah

Har faktikst precis köpt THe Dirt, kommer till och med hem till mig idag :D Hoppas den är bra med. jag är klart inte så hårdrockig men jag gillar att läsa såna böcker ;)

2009-10-29 @ 21:55:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Populära bloggar
Allmänt
Vardagsbetraktelser bloggar

RSS 2.0