Klassiska RockhjältarSom jag fick veta nyligen tidigt i veckan innan det kom ut i tidningar och media så är det bekräftat nu.


Guns N Roses kommer till Sweden Rock Festivalen 8-12 Juni 2010.
en pojkdröm blir sann. Ett band man dröm om och få se även om det inte hela gamla uppsättningen men det är stort jävligt stort ändå.


Guns N' Roses (engelska: pistoler och rosor) är ett hårdrocksband som bildades i Los Angeles, Kalifornien, USA 1985. Under sin storhetstid i slutet av 1980-talet och början av 1990-talet var de en av världens främsta rockgrupper.

Gruppen har gett ut sju studioalbum och det senaste albumet, Chinese Democracy, utkom 2008. De har sålt cirka 100 miljoner album världen över. Bandet har haft hitlåtar kan nämnas "Welcome To The Jungle", "Sweet Child O' Mine", "Paradise City", "Don't Cry", "November Rain", "You Could Be Mine", "Civil War", "Estranged" och "Mr. Brownstone".

Efter 1991 började bandmedlemmarna bytas ut i snabb takt och när gitarristen Slash 1996 meddelade att han lämnade bandet, såg många fans det som slutet för Guns N' Roses. Men bandet fortsatte, trots att den enda kvarvarande originalmedlemmen är sångaren Axl Rose. Bandet gav sig ut på en Europaturné 2006 (originalmedlemen Izzy Stradlin deltog som gäst på en del av spelningarna) och nästa studioalbum, Chinese Democracy, som påbörjades 1994 släpptes den 23 november 2008.

Gruppen blev en symbol för den nya hårdrocken som tog form bland alla glamrockband i USA i slutet av 1980-talet. Bland influenserna kan man nämna Mötley Crüe, The Who, Led Zeppelin, Iggy & the Stooges, Queen, Aerosmith, Hanoi Rocks, New York Dolls Kiss och Rolling Stones.
Kommentarer
Postat av: Grimgoth

GnR var bättre förr!

2010-02-14 @ 22:10:15
URL: http://grimgoth.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Populära bloggar
Allmänt
Vardagsbetraktelser bloggar

RSS 2.0